Lifestyle

Marele secret pentru un piure de cartofi cremos! IATĂ ce trebuie să faci

Marele secret pentru un piure de cartofi cremos! IATĂ ce trebuie să faci

Marele secret pentru un piure de cartofi cremos! IATĂ ce trebuie să faci. Piureul de cartofi este cel mai ușor de gătit și este și garnitura perfectă pentru carne, sosuri sau fripturi. Iată câteva reguli de care ar trebui să ți cont dacă vrei să prepari cel mai cremos piure de cartofi.

Secretul unui piure de cartofi cremos

Primul pas pentru un piure de cartofi delicios este să folosești un singur fel de cartofi, deoarece fiecare sortiment are o cantitate diferită de amidon și apă. Amidonul absoarbe smântâna, untul, dând cartofilor o textură pufoasă și moale. De asemenea, ca să fiarbă uniform, cartofii trebuie fierți la foc potrivit spre mic, iar în apă se adaugă puțină sare. Un alt mic secret recomandat este acela ca laptele care urmează să fie pus în piure să fie întotdeauna cald, dar untul să fie rece pentru că atunci se încorporează uniform în lapte.

Beneficiile consumului de cartofi

Cartofii mențin sănătatea inimii și controlează tensiunea arterială. Ei sunt bogați în vitamine și minerale și conțin și fibre, potasiu, calci, magneziu, dar și vitaminele C și B6. Aceste elemente echilibrează valoarea totală de colesterol din sânge, mențin sănătatea vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor.

Cartofii te pot ajuta să slăbești, reglând tranzitul intestinal. Ei trebuie consumați fierți sau sub formă de salată cu legume crude. Fibrele din cartofi normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei și pot să calmeze balonarea și flatulența. Ei au puține grăsimi, nu au colesterol și sunt și foarte sățioși.

Cartofii au un puternic efect antioxidant, diuretic, și ajută la menținerea tinereții. Ei luptă împotriva toxinelor și chiar împotriva tumorilor, datorită conținutului de vitamina C și acid folic. Consumând cartofi, previi detereiorarea celulelor.

Prin conținutul de calciu, magneziu, fier, fosfor și zinc, cartofii sunt buni și pentru sistemul osos. Previne bolile oftalmologice sau îmbătrânirea pielii, iar cei în vârstă pot să consume cu succes această legumă. Cartofii stimulează creierul și îmbunătățesc funcțiile cognitive.

Cartofii, folosiți în stare crudă au și efect antiinflamator, devenind un remediu bun pentru diverse dureri, entorse sau inflamații. Sunt, așadar, multe motive pentru a consuma cartofi, deși ei nu sunt considerați de nutriționiști un super-aliment. Atenție însă la modul de preparare, potrivit Playtech.