Marcel Ciolacu a izbucnit. Liderul PSD a anunțat că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului investigațiilor și proiectelor europene Cristian Ghinea.
Social-democrații îi reproșează acestuia modul în care a întocmit Planul Național de Redresare și Rezilienţă.
Marcel Ciolacu a izbucnit: Domnul Ghinea, la fonduri europene, ne-a deranjat programul cu moțiunea de cenzură. O să depunem întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și pe urmă moțiunea de cenzură. După ce am intrat în analiza PNRR-ului şi am văzut cum se încalcă legea grasolan, în conflict de interese, în care companii fac programele naționale ale guvernului român.
Este inacceptabil așa ceva și trebuie să răspundă cineva. Dacă cei de la UDMR și de la PNL doresc în continuare să susțină un ministru cu un potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă.
Marcel Ciolacu: Până pe data de 14 iunie vom avea draftul
Liderul social-democrat a dat asigurări că în actuala sesiune parlamentară va fi depusă și o moțiune de cenzură la adresa cabinetului cîţu. Marcel Ciolacu a precizat că până la 14 iunie va fi finalizat textul documentului și că au început deja discuțiile cu parlamentari din alte partide pentru susținerea acestui demers, transmite RRA.
„Până pe data de 14 iunie vom avea draftul. Am început deja niște discuții cu parlamentari. O să dăm draftul spre analiză celorlalți colegi care doresc să voteze această moțiune. Avem discuții cu toată lumea”, a mai spus Marcel Ciolacu.
Elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)
Marcel Ciolacu condamnă modul în care a fost elaborat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Guvernarea a prevăzut consultanță acordată companiilor nominalizate în documentele PNRR. Practic, proiectul în cauză nu face decât să îmbogățească companiile cunoștințelor ministrului Fondurilor Europene, potrivit PSD.
Mai mult decât atât, consultanţii au fost plătiţi cu sume între 1.200 şi 1.450 euro pe zi pentru întocmirea PNRR, care nu a fost decât un set de documente copy-paste. Așa se explică faptul că cei care au scris PNRR-ul au uitat să corecteze o limită de termen în cadrul unor investiții și au notat anul 2006 ca termen de finalizare a unui proiect.