Mâncarea care nu trebuie să lipsească de pe masă, în noaptea de Anul Nou. Salata de pui cu țelină este simplă de preparat, sățioasă, răcoritoare și sănătoasă.
Salata de pui cu țelină nu poate lipsi de pe masa de Revelion. Iată cum se prepară:
Timp de lucru: 25 de minute
Porții: 4
Ingredient:
-250 g rădăcină ţelină (1/3 căpăţână)
– 500 g pulpe pui fripte/pui întreg la rotisor
– 3 morcovi
– o legătură pătrunjel
– o ceapă
– o lingură de zahăr
– zeama de la o jumătate de lămâie
– sare
– piper
Mod de preparare:
Se curăță telina și morcovul și se dă pe o răzătoare mare, iar ceapa se toacă solzișori. Peste carnea de pui se adaugă condimentel preferate și se frige la tigaie sau se bagă la cuptor, până se rumenește, dar să nu se usuce.
În cazul pulpelor se desface carnea de pe oase și se mărunțește cu tot cu piele. Asezonează salata de pui cu ţelină cu un dressing obţinut din zeama de lămâie, zahărul, sarea şi piperul, adăugate după gust.
După minim o oră de răcire, salata de pui cu țelină se servește cu felii de pâine prăjită sau foi de tortillas, informează Retetepractice.