Mancare calda, rapida si delicioasa! Astazi, dovlecei cu 3 tipuri de branza la cuptor. Îți propunem o rețeta rapida, gustoasa și hrănitoare, pe care o poți prepara în 30 de minute.
Dovlecei cu 3 tipuri de brânză la cuptor
- dovlecei/zucchini mici-medii (tineri)
- brânză tip mozzarella rasă
- brânză tip emmentaler
- parmesan ras fin
- sare
- piper
- ulei de măsline
- usturoi pisat
Pentru a pregăti dovlecei cu trei tipuri de brânză se taie capetele dovleceilor, se secționează în jumătate pe lungime. Se presară sare, piper și ulei de măsline și îi coacem 5 minute în cuptorul preîncălzit la 200°C. Se scot și se presară cu puțin usturoi pisat, eventual în mai stropim cu puțin ulei și continuăm să îi coacem 5 minute.
În acest timp se rade mozzarella și brânză emmetaler și se amestecă cu pătrunjel verde tocat.
Se scot dovleceii, se acoperă cu brânzeturi și se dau la cuptor 10-15 minute, până se rumenește ușor brânza și dovleceii sunt puțin moi.
Se servește cu puțin parmezan ras.