Șase persoane, printre care, medici, asistente și persoane ce intermediau imunizarea anti-Covid au fost reținute în dosarul vaccinărilor fictive, instrumentat de procurorii DNA Suceava.
„În urma activităților desfășurate în data de 21 decembrie pe raza județelor Suceava și Constanța au fost ridicate înscrisuri ce au legătură cu formalitățile de vaccinare, arhiva unui centru de vaccinare, laptopuri, telefoane mobile, stick-uri de memorie, documente de achiziționare a bunurilor mobile si imobile, precum și suma de aproximativ 116.400 de euro. Totodată, din totalul de 9 persoane conduse la unitatea de parchet, 6 au fost reținute, acestea având calitatea de medici, asistente și persoane ce intermediau vaccinarea fictivă”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.
În jur de 100 de persoane ar fi implicate în rețeaua de vaccinare „la chiuvetă”, informează procurorii DNA Suceava.
În urma perchezițiilor ce au avut loc ieri în acest caz, anchetatorii au ridicat mai multe documente, arhiva unui centru de vaccinare, laptopuri, telefoane mobile, stick-uri de memorie precum și suma de aproximativ 116.400 de euro.
Reținerile au loc în urma a 52 de percheziții
Rețeaua funcționa de mai multă vreme în județele Constanța și Suceava. În nordul țării existau mai mulți intermediari care făceau rost de clienți pentru vaccinarea fictivă, iar actele se eliberau cu sprijinul autorităților de la malul mării.
Reținerile au loc în urma a 52 de percheziții, dintre care una la Spitalul Municipal Mangalia, iar alta la Centrul Balnear din aceeași localitate.
Beneficiarii vaccinării „la chiuvetă” plăteau între 50-400 de euro, iar cei care aveau acces la Registrul Național de Vaccinare operau datele în sistem.
„Concret, la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie 2021, inculpatele Timofei Pompilia, Berge Henriette – Raluca, asistente medicale din cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, și ceilalți inculpați, ar fi constituit un grup infracțional organizat care avea ca scop final eliberarea de certificate de vaccinare anti – Covid falsificate, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 250 și 400 de euro, persoanelor interesate”, scrie în comunicatul DNA.
Infracțiunile vizate în acest caz sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals.
Procurorii DNA arată că faptele au fost comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.
Mai multe persoane, printre care medici și asistente, reținute în dosarul vaccinărilor fictive. O rețea uriașă în Suceava și Constanța
Autor:
Data publicarii: