În această seară la ora 19:30 apare o nouă emisune pe Etno TV, care își propune să ofere informații de interes național cu privire la proiectele care se derulează în România, în ceea ce privește infrastructura rutieră, feroviară, navală, metrou sau aerian. Primul invitat al emisiunii este Ministrul Sorin Grindeanu, care va răspunde jurnaliștilor Dana Chera și Răzvan Savaliuc.
Lumea Infrastructurii, noua emisiune despre proiectele din țară. Dana Chera și Răzvan Savaliuc îl au invitat pe Sorin Grindeanu
Emisiunea moderată de Dana Chera și Răzvan Savaliuc va debuta în această seară la ora 19.30 pe Etno TV, iar primul invitat va fi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cei doi moderatori vor încerca săptămânal să ofere cele mai noi informații cu privire la situația infrastructurii de la noi din țară.
Formatul interactiv al emisiunii și stilul consacrat al celor doi jurnaliști va permite telespectatorilor să fie pe deplin informați cu privire la proiectele care se derulează în România în infrastructura rutieră, feroviară, navală, metrou sau aerian, dar și să fie la curent cu cele mai noi evenimente din domeniul transporturilor.
Emisiunea de deschidere va avea loc în cabinetul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit informațiilor oferite de infrapress.ro.
Care sunt principalele proiecte de investiții în infrastructură din țară în acest moment
Potrivit analizei realizate recent de Bucharest Real Estate Club (BREC), în parteneriat cu Concelex, în anul 2022 vor fi livrate o serie de proiecte majore de infrastructură atât în regiuni, cât și în capitală.
Proiectele de infrastructură din regiuni se ridică la valoarea de peste 1,5 miliarde euro. În acest an vor continua lucrările de construcție a centurii Bucureștiului ( investiții de 1 miliard de euro) și va începe să funcționeze un nou aeroport la Brașov (investiții de aproximativ 70 de milioane de euro).
Segmentul de real estate industrial și logistic este beneficiarul direct al acestor investiții, la nivelul țării fiind așteptate peste 700.000 mp de noi livrări în 2022.
Unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură rutieră este noua șosea ocolitoare A0 a Capitalei, care va avea legături cu principalele autostrăzi A1, A3 si Drumul National DN 1.
Continuă lucrările la cele două tronsoane de autostradă în apropiere de Cluj-Napoca (un tronson de 30 km al autostrăzii Brașov-Oradea și un tronson al autostrăzii Sebeș-Turda, cu o lungime de 24,2 km) și sunt așteptate să fie livrate în 2023.
Tot in 2022, potrivit estimărilor CNAIR, se va deschide și drumul ocolitor din partea de sud a Timisoarei (26 km).
Vor continua lucrările la autostrada A7 – Autostrada Moldovei, cel mai mare proiect de infrastructură de transport dezvoltat în zona Moldovei până în prezent. Autostrada va lega Buzăul de Siret și va traversa orașele Focșani, Bacau, Pascani si Suceava.
Un segment de autostradă separat va face legătura dintre Ploiești și Buzău. Ploiesti-Buzau este primul tronson din A7 Ploiești – Pașcani anunțat pentru începerea construcției, după ce recent a fost inaugurată secțiunea de 16 km de autostrada a Centurii Bacău.
De asemenea, la Botoșani se află în curs de autorizare a investiției o nouă șosea de centură. În Bacău, la mijlocul lunii noiembrie 2021, a fost livrată oficial varianta de ocolire a orașului în lungime de 30,8 km.
Un alt proiect important care va fi finalizat la finalul acestui an este Podul Brăila – Tulcea, al 3-lea cel mai lung pod suspendat din Europa și cel mai lung din România.
La fel în 2022, vor fi finalizate, conform estimarilor, primele tronsoane care acoperă 57,5 km ale drumului expres Craiova-Pitești.