Lifestyle

Lucruri neobișnuite pe care le făceau strămoșii noștri. Extrementele animalelor, folosite pentru vindecarea și tratarea bolilor

Lucruri neobișnuite pe care le făceau strămoșii noștri. Extrementele animalelor, folosite pentru vindecarea și tratarea bolilor

Lucruri neobișnuite pe face le făceau strămoșii noștri. Prezent în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, Mihai Voropchievici a dezvăluit anumite mistere antice.

Cu siguranță mulți nu știau că femeile erau preocupate de mărirea sânilor încă din acea perioadă, iar prima operație de implant a fost făcută în 1895.

”Oamenii de atunci erau mai puțin excentrici, cu toate acestea, dețineau niște informații interesante pentru om. Multe de atunci, de sute sau chiar de mii de ani, au ajuns și acum”, a spus numerologul Mihai Voropchievici în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

”Zice că, femeile au folosit plumbul și sulful pentru a vopsi părul, din Antichitate.

Dacă Dumnezeu nu ne dădea femeia, nu vedeam nici iadul, nici raiul.

Tentația de a-și mări sânii exista și în acea perioadă. Pe atunci foloseau ca material bile din sticlă, cauciuc măcinat. Se făceau operații și pe vremea aceea. Prima operație de implant a fost făcută în 1895”, a mai spus numerologul.

”Se foloseau foarte mult extrementele animalelor pentru a vindeca și trata boli. Erau de părere, în Grecia Antică, că bălegarul de crocodil ar putea fi un contraceptiv eficient.

În schimb, în Egiptul Antic, războinicii aplicau excremente de animale pe rănile lor.

În Scoția, de exemplu, se foloseau extrementele de oaie pentru tratarea variolei și cele de porc adjuvante pentru a opri sângerarea nazală”, a mai precizat maestrul Voropchievici.

Din cele mai vechi timpuri s-au încercat tot felul de lucruri, alte metode aplicative de medicină.

Înmormântările din Roma Antică, o curiozitate foarte interesantă

”Rudele plângeau, își eliberau suferința, dar romanii nu erau de această părere. Spuneau că o fire puternică se bucură. Nu erau numai rudele decedatului, mai erau și bocitoare. Romanii s-au gândit ca cel mai bine este să le interzică.

În multe țări islamice, budiste, cu niște cutume, dacă tatăl avea o fiică, două sau trei, el era împuternicit să-și aleagă ginerele. Dacă iubitul sau soțul era prins în altă parte, tatăl avea dreptul să-l ucidă.

În Roma Antică, tații puteau să-și vândă copiii în sclavie doar de trei ori. Băieții, în general, erau vânduți la o anumiă familie și dacă aceștia nu mai erau mulțumiți, nu mai aveau dreptul, chiar dacă îi cumpărase, să-i vândă iar. Îl înapoiau părintelui respectiv”, a menţionat Mihai Voropchievici pentru Antena 3, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

”În Egiptul Antic, nu aveau teste de sarcină și femeile își introduceau în vagin un cățel de usturoi, iar a doua zi medicul mirosea gura femeii și dacă avea un iz ușor de usturoi, înseamnă că era însărcinată”, a spus Lidia Fecioru.

”În Egiptul Antic, pisica era declarată un animal sacru. Întotdeauna când murea un faraon, persoană cu rang, dar și muritorii de rând, îngropau și animalul. Sau când murea pisica, o duceau la locul funerar și în semn de respect pentru pisică, ca omagiu adus, își rădeau sprâncenele.

În Roma Antică, toaleta publică era o sală mare și acolo mergeau cu toții”, a spus numerologul Mihai Voropchievici în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.