Social

Lucrul de acasă este în topul preferințelor la români

Lucrul de acasă este în topul preferințelor la români

Comoditatea de acasă, în privința job-ului, între pro și contra de-a lungul timpului. Numai că lucrurile s-au schimbat după pandemie și  românii nu mai sunt dispuşi să renunţe la timpul liber sau la posibilitatea de a lucra de la distanță, chiar dacă angajatorii le oferă mai mulți bani, arată un studiu citat de Agerpres.

Lucrul de acasă este în topul preferințelor la români

77% dintre români vor să îți schimbe jobul în următoarele 12 luni. 72,7% dintre respondenți ar pleca de la actualul loc de muncă, la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra remote, mai arată rezultatele studiului realizat de Career Shift.

„Aceste informaţii ne arată că şi România este aliniată trendului internaţional denumit Marea Reaşezare (The Great Reshuffle), care indică faptul că demisiile masive din ultima perioadă vor avea în acelaşi timp un număr similar de reangajări”, arată același studiu, citat de Libertatea.

Datele colectate mai arată și faptul că oamenii și-au schimbat preferințele, punând mai mult accent pe echilibrul dintre viaţa personală şi job, dar şi pe flexibilitatea locului de unde pot munci.

32% s-au simţit foarte stresaţi la locul de muncă în ultimele şase luni, după ce au fost nevoiți să revină la serviciul fizic, iar 69,3% nu au o direcţie clară de schimbare a jobului, pentru că nu ştiu exact ce vor sau cum ar putea ajunge acolo unde deocamdată doar visează.

Dureroasă, neplăcută, nedorită, pandemia a adus totuși ceva bun și anume dezvoltarea segmentului – munca de acasă. Aceasta a devenit imediat parte integrantă din viața noastră. Ne-am obișnuit cu comoditatea adusă de munca din living, de pe canapea, uneori, astfel încât ne este greu acum să ne mai dezlipim de ea. Nu toți, doar unii dintre noi.

Dar ce înseamnă munca remote?

Prin traducere, putem înțelege munca remote ca muncă efectuată la distanță, într-un mediu izolat sau separat, respectiv acasă, în cele mai multe cazuri, deși unii își permit, poate, să fie pe o plajă sau pe vreun vârf de munte.

Iar această detașare de spațiul formal de lucru oferă oportunitatea să ne confruntăm cu propria identitate, după cum spun chiar pishologii.

 

 

 

 

Foto: Internet