Politiștii antidrog din Capitală au dat o lovitură grea celui mai periculos clan care deținea supremația distribuției de heroină, „etnobotanice” și metadonă din București.
Potrivit datelor oficiale, clanul Ștoacă acționa în special în cartierele rău famate Ferentari și Rahova.
15 traficanți de droguri au fost reținuți
Anchetatorii au reținut, miercuri 15 traficanți după o acțiune care a însemnat sute de ore de filaj.
Aceasta este a doua mare acțiune antidrog din acest an împotriva celor mai puternice rețele (Cocalarii și Ștoacă) care au transformat unele zone din Capitală în adevărate puncte roșii de distribuție a drogurilor, veritabile focare de infracționalitate care afectau vădit liniștea și ordinea publica in zonele lor de acțiune.
Acestea s-au făcut cunoscute de-a lungul timpului pentru implicare în traficul de droguri, precum și în acțiuni violente de reprimare a concurenței sau de reglare a conturilor.
În lupta pentru supremație, în ultimul timp gruparea s-a împărțit în două tabere.
Operațiunea a fost finalizată în ziua de 16 martie 2021, când politiștii antidrog au făcut 10 percheziții domiciliare în sectoarele 4 și 5, in fieful rețelei, 15 traficanți fiind ridicați.
În urma perchezițiilor au fost confiscate au fost diferite cantități de heroină, etnobotanice și metadonă, seringi hipodermice ce conțineau lichid cu heroină, pregătite pentru consum, sume importante de bani provenite din traficul de droguri și accesorii pentru împachetarea stupefiantelor. La descinderi polițiștii au găsit nu mai puțin de 40 de consumatori care veniseră sa-și ia doza zilnică.
DIICOT a făcut sute de ore de filaj
Potrivit DIICOT au fost efectuate 35 de acțiuni de prindere în flagrant delict stradal și sute ore de filaj și activități sub acoperire.
„Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și al lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmit DIICOT, potrivit cancan.ro