În conformitate cu experții din UE, Marea Britanie, Canada și Brazilia, pâinea, conservele de roșii, Popcorn la microunde, uleiuri hidrogenate și organismele modificate genetic sunt alimente care pot provoca cancer. Ele trebuie evitate cu orice preț.
Iată lista celor mai periculoase 5 alimente care pot provoca cancer:
1. Pâine produsă în masă. Bromatul de potasiu, un aditiv alimentar folosit pentru a face aluatul de pâine mai elastic, a fost identificat ca posibil cancerigen de multe organizații din domeniul sănătății și este interzis în UE, Marea Britanie, Canada și Brazilia.
2.Conserve de roșii. Acestea conțin de obicei bisfenol-a (BPA), o substanță chimică care a fost legată de cancer și alte probleme grave de sănătate. Deoarece sunt atât de acide, roșiile sunt mai susceptibile de a dezvolta niveluri problematice de BPA când sunt ambalate în conserve. Alegeți la roșiile proaspete pentru a evita contaminarea.
Lista cu cele mai periculoase 5 alimente care te pot omorî
3. Popcorn la microunde. Unele pungi cu popcorn pentru microunde conțin o substanță chimică care se descompune pentru a produce acid perfluorooctanoic. Acest acid a fost legat de un risc crescut de ficat, prostată și alte tipuri de cancer. O altă substanță chimică utilizată în aroma untului artificial, diacetilul, poate provoca leziuni pulmonare.
Soia, porumbul, cartoful, trei alimente indispensabile sunt cele mai comune alimente modificate genetic
4. Organismele modificate genetic sunt fiinţe sunt entităţi biologice nou create cu ajutorul ingineriei genetice. Aceste entităţi pot fi plante, dar şi un microorganism sau un animal, deci o nouă formă de viaţă, total necunoscută.
Care sunt alimentele modificate genetic şi cum le putem recunoaşte? Soia, porumbul şi cartoful sunt alimentele pe care sunt realizate majoroitate experimentelor genetice.
5. Uleiuri hidrogenate. Pe lângă faptul că vă dăunează inimii, uleiurile hidrogenate pot provoca inflamații și leziuni celulare care au fost corelate atât cu cancerul cât și cu alte boli. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a interzis uleiurile parțial hidrogenate în ianuarie 2015, acordând producătorilor de alimente trei ani să le scoată din produsele lor, potrivit voxbiz.ro.