Nu mai găsim relaxare nici pe malul mării. Vietățile marine iată că ajung și aici. Este cazul leilor de mare, precum și al meduzelor uriașe.
Leii de mare și meduzele uriașe sperie turiștii de pe plaje. De ce le este frică oamenilor
În Statele Unite, leii de mare, în Marea Britanie, meduzele uriașe. O filmare care circulă pe rețelele sociale arată cum turiștii de pe o plajă din San Diego (SUA) sunt nevoiți să se retragă speriați din apropierea Mării din cauza unui grup compact format din doi lei de mare.
În filmulețul virtual se poate vedea cum leii de mare îi sperie pe turiștii care se află pe o plajă din San Diego (SUA). Oamenii speriați sunt nevoiți să se retragă din apropierea apei, din cauza leilor de mare.
Oamenii de știință, specialiști în studiul oceanelor, spun că acesta este un comportament valabil pentru masculii lei de mare.
Leii de mare respectivi, din filmare, ambii masculi, n-au fost deranjați de prezența turiștilor, acesta fiind un comportament normal atunci când începe sezonul de reproducere. Ca urmare, cei doi lei de mare, cel mai probabil se fugăreau unul pe altul, în lupta pentru aceeași femelă. După cum se vede, au și ei problemele lor.
În imagine se vede cum ”sperietura” pe care au tras-o turiștii s-a sfârșit atunci când leii de mare au intrat înapoi în apa Mării, fără să provoace victime.
Meduza uriașă
Dacă americanii au scăpat ușor, nu se poate spune același lucru și despre britanici. La sfârșitul primei săptămâni a lunii iulie, pe malul coastei Pembrokeshire, a fost fotografiată o meduză uriașă. La prima vedere, culoarea meduzei este incredibil de frumoasă. Cu toate acestea, vietatea fiind extrem de periculoasă, nu se recomandă apropierea în niciun fel.
Ce spun oceanologii
În primul rând, de ce ies vietățile la mal. Roiuri de meduze, urât mirositoare, care pot înțepa dureros orice om care intră în contact cu ele, în apă sau pe uscat, apar pe plajele din Marea Britanie, pe măsură ce temperaturile cresc.
Creaturile marine arată frumos, dar pot provoca o înțepătură urâtă, așa că cel mai bine este să fie admirate de la distanță, unde pot fi doar observate, dar nicidecum atinse.
Aceste creaturi marine, adesea frumoase de îți ”iau ochii”, apar pe plajele galeze pe măsură ce lunile de vară aduc un aer mai cald.
Vietățile marine uriașe au ”marcaje” portocalii și maro, seamănă izbitor una cu alta și au fost observate în număr mare în Pembrokeshire, determinând vizitatorii să se întrebe ce sunt.
Un pește meduză compas reperat pe coasta Pembrokeshire. Imagine: Wales Online
Una dintre aparițiile plutitoare este o meduză busolă sau Chrysaora hysoscella, numită astfel după însemnele sale maro care seamănă cu o busolă.
Wales Online scrie că acestea arată frumos, dar pot provoca o înțepătură urâtă, așa că este mai bine să fie admirate de la distanță.
Foto: arhiva/ wales online/ video: youtube