Lifestyle

Leguma care te ajută să slăbești miraculos. Nu te vei îngrași la loc

Leguma care te ajută să slăbești miraculos. Nu te vei îngrași la loc

Leguma care te ajută să slăbești miraculos. Este vorba despre o legumă care trebuie introdusă neapărat în meniul zilnic sau săptămânal. Năutul, cunoscut și sub denumirea de mazărea berbecilor, aduce numai beneficii asupra sănătății. 

Care sunt cele mai importante beneficii dacă mănânci năut? În primul rând, dacă ai ținut dietă, nu vei mai avea probleme cu greutatea. Specialiștii recomandă cardiacilor consumul de năut. Această legumă conține cantități notabile de acid folic și magneziu, extrem de benefice sănătății vaselor de sânge.

Leguma care te ajută să slăbești miraculos. Nu te vei îngrași la loc

Năutul are un conținut ridicat de fibre și proteine ​​și prezintă un indice glicemic scăzut. În felul acesta, este de un real ajutor la menținerea greutății. Nutriționiștii recomandă o jumătate de ceașcă de năut zilnic. Fibrele și proteinele vă vor ține de foame și, în felul acesta, nu veți fi tentați să aveți derapaje alimentare.

Sănătatea inimii. Cercetările arată că persoanele care consumă în mod regulat năut au valori bune ale colesterolului total. Năutul conține cantități notabile de acid folic și magneziu, extrem de benefice sănătății vaselor de sânge, împiedicând astfel depunerea colesterolului. Pe cale de consecință, vor fi mai puține cazuri de infarct în rândul consumatorilor de năut, potrivit doctorulzilei.ro.

Năutul este foarte bun pentru femei. Anumite fitochimicale denumite saponine au arătat că se comportă ca antioxidanți. Saponinele reduc riscul de a face cancer mamar și protejează împotriva osteoporozei. Iar ca bonus, reduc bufeurile în cazul femeilor aflate la menopauză.

Năutul e foarte bun și pentru sistemul imunitar. Reprezintă o excelentă sursă de zinc și cupru, esențiale pentru buna funcționare a celulelor sistemului imunitar. Nutriționiștii au descoperit că 250 g de năut gătit conțin 30% din doza zilnică recomandată de cupru și 20% din DZR de zinc.

Năutul este o bună sursă de fier, una din principalele cauze ale anemiei. Cercetările arată că 250 g de năut gătit conțin aproape 26% din DZR de fier, dar, într-adevăr, nu la fel de ușor de asimilat ca fierul provenit din surse animale.