Leacul zilei cu Lidia Fecioru. Oregano, ingredientul minune. Ce efecte miraculoase are. Lidia Fecioru a prezentat, sâmbătă, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, difuzată de postul Antena 3, leacul zilei. De această dată, bioenergoterapeutul a vorbit despre oregano, ingredientul minune. Uite ce efecte miraculoase are și cum se prepară acest remediu naturist.
Leacul zilei cu Lidia Fecioru. Conform spuselor renumitului bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, oregano este ingredientul minune al leacurilor. Aceasta are numeroase proprietăți și efecte uimitoare asupra organismului.
Oregano îl putem folosi de foarte multe ori pentru tratarea infecţiilor urinare, pentru bufeuri, scăderea apetitului sexual, pentru scăderea hiperacidităţii stomacale, pentru meteorism sau pentru a remedia disfuncţia biliară.
Se ia un pahar de apă, se pun două linguriţe de oregano, se pune la fiert, se fierbe cinci minute, îl acoperim 30 de minute, îl stoarcem. Câtă apă a scăzut din cele 200 de mililitri, adăugăm la fel, să ajungă la 200 de mililitri.
Se bea câte jumătate de pahar, de trei ori pe zi, înainte de masă.
Oreganu, bun inclusiv pentru linişterea sistemului nervos
Oregano e foarte bun inclusiv pentru linişterea sistemului nervos pentru că spuneam că tot ce ţine de plante aromate, toate fac parte din aromoterapie legat de sistemul nervos.
Ceaiul e foarte bun şi pentru cei care au avut probleme cu plămânii. Am văzut un tomograf după un COVID-19. Zici că sunt găuri prin care pătrunde lumina. Am întrebat de ce se vede aşa şi mi-a spus că acele găuri sunt de fapt trombi pe plămâni.
E foarte bun şi pentru tensiune, însă numai pentru cei care au tensiune foarte mare. Dacă facem tensiunea 18-20, putem bea ceai de oregano.
Noi când spunem aceste lucruri oamenii trebuie să înţeleagă. Nu înlocuim nicio formă de tratament, ba din contră, oamenii să meargă la medic să îşi ia tratamentul.
Leacul zilei cu Lidia Fecioru. Ce este oregano şi cum poate fi folosită această plantă?
Oregano este o plantă medicinală, o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, dar poate fi găsită şi în sudul şi centrul Asiei.
Este o plantă culinară folosită pentru aroma frunzelor sale, care poate fi mai aromată atunci când este uscat decât atunci când este proaspătă. Are o aromă tic, cald şi uşor amară, care poate varia ca intensitate.