Leac de primăvară de la Lidia Fecioru. Bioenergoterapeutul a prezentat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse un remediu util pentru cei care suferă de reumatism și poliartrită.
Pentru că odată cu sosirea primăverii înflorește și păpădia, Lidia Fecioru a oferit un leac de sezon, numai bun pentru încheieturile cu probleme ale celor ce suferă de reumatism și poliartrită.
Se strâng 150 de floricele de păpădie, se pun într-un borcan peste care se toarnă alcool de 40 grade sau apă de colonie – 2 sticluțe. Se lasă 40 de zile la macerat, la întuneric.
Leac de primăvară de la Lidia Fecioru. Cu această loțiune frecăm încheieturile cu care avem probleme. Atenție, nu punem comprese, deoarece avem alcool și arde pielea!
Remediul este foarte util celor ce suferă de reumatism și poliartrită, dar este indicat ca fiecare să verifice cu medicul de familie dacă nu suferă de vreo alergie sau contraindicație la aceste remediu pe bază de păpădie, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.
Păpădia, plantă medicinală deosebit de valoroasă
Păpădia deschide sezonul recoltării plantelor medicinale din flora spontană. Este considerată greşit ca fiind o buruiană incomodă şi nefolositoare, pentru că, aşa cum arată toate studiile farmacologice, această plantă medicinală este deosebit de valoroasă.
Planta înfloreşte în martie-aprilie pe aproape orice suprafaţă cu iarbă. Ca plantă medicinală, are două proprietăţi remarcabile: ajută în bolile biliare şi în cele hepatice. Întreaga plantă are efect tămăduitor: primăvara, înainte de înflorire, se colectează frunzele, toamna rădăcinile, iar tulpinile se culeg în timpul înfloririi. În aceste perioade, organele respective ale plantei au cea mai mare cantitate de latex şi de principii active.
Rădăcinile de păpădie conţin taraxacină – un principiu amar deosebit de valoros în tratarea bolilor digestive. Frunzele conţin proteine, glucide, vitaminele A, B, C şi D.
De regulă, medicii specialişti în bolile de ficat ştiu că păpădia are o influenţă cât se poate de benefică asupra ficatului. Tulpinile proaspete, din care se consumă câte 5-6 pe zi, în stare crudă, ajută rapid în hepatita cronică. În icter şi în afecţiunile splenice, păpădia se foloseşte, de asemenea, cu succes.