Actual

Și Klaus Iohannis „lucrează cu justiția”. Și-a numit consiliera judecător la CCR

Și Klaus Iohannis „lucrează cu justiția”. Și-a numit consiliera judecător la CCR

Partidele și-au votat favoriții pentru Curtea Constituțională. Acum a venit rândul Administrației Prezidențiale. Trebuie spus că persoana nominalizată de președinte nu va trebui să urmeze procedura partidelor. Nu va fi audiată de comisiile juridice din Parlament și nici nu va fi votată de deputați și senatori. Președintele o va învesti cu funcția prin decret prezidențial.

Președintele Klaus Iohannis a numit-o pe consiliera lui, Mihaela Ciochină, judecător la Curtea Constituțională a României.

Mihaela Ciochină a fost numită judecător în cadrul CCR. Sursă foto: Administrația Prezidențială

În vârstă de 55 de ani, Mihaela Ciochină a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale, în anul 1992. Din anul 1992 și până la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, ocupând și funcția de director general al Direcției Generale Legislative.

Mihaela Ciochină a evaluat favorabil sau nu diverse legi și, în paralel, a ocupat un post de profesor la catedra Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept pe care a absolvit-o la rândul său, la Universitatea din București.

Din 14 ianuarie 2015, Mihaela Ciochină a fost numită Consilier Prezidențial.

Luni, 9 mai, președintele Iohannis a semnat decretul privind numirea acesteia în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. Mihaela Ciochină se alătură astfel lui Bogdan Licu și Iuliana Scântei, numiți judecători la CCR din partea PSD (Camera Deputaților) și PNL (Senat).

Ciochină a publicat, de-a lungul timpului, articole referitoare la procedura de legiferare și statutul parlamentarului în România. „Elemente de noutate în procedura de legiferare, urmare a revizuirii Constituţiei şi regulamentelor parlamentare” (Revista de Drept Public nr. 4/2003); și „Unele consideraţii privind răspunderea membrilor Parlamentului în lumina Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor” în Răspunderea în dreptul constituţional (Bucureşti, 2007), se numără printre materialele publicate de profesoara de drept și consilieră a președintelui.