KFC delivery mult prea generos cu un student chinez. Fraudă de proporții produsă de acesta. Un student chinez a fraudat compania, profitând de o eroare a sistemului de livrări și mâncând pe gratis mai bine de 3 ani.
La KFC delivery mănânci pe gratis
Un student chinez, supranumit Xu, a descoperit prima dată o eroarea în sistemul de comenzi KFC delivery în 2018 și nu numai că a continuat să o folosească în beneficiul său în următoarele șase luni, dar a împărtășit-o și cu prietenii și chiar a profitat financiar din această situație.
Tânărul din Jiangsu și-a dat seama din greșeala făcută de responsabilii lanțului KFC comstatând că putea comanda mâncare gratis. El a văzut că putea plăti în cupoane în aplicația oficială KFC și apoi cerând imediat rambursarea cupoanelor folosind contul WeChat al companiei, livrarea fiind efectuată de angajații companiei.
Breșa sistemului KFC, un vis devenit realitatea, nu pentru mult timp
A fost visul oricărui fan al KFC devenit realitate, tot puiul prăjit pe care l-ai putea mânca, complet gratuit.
Xu nu s-a mulțumit cu KFC gratuit. El a început să revândă cupoanele online și a împărtășit concluziile sale cu privire la defectele aplicației cu patru dintre colegii săi universitari. Din aprilie până în octombrie, Xu a cauzat pierderi economice de peste 58.000 de yuani operatorului restaurantelor KFC din China. În același timp ce pierderile generate de ceilalți patru studenți au variat de la 8.900 de yuani la 47.000 de yuani. În total, cei cinci ar fi cauzat pierderi companiei de peste 200.000 de yuani (31.000 de dolari).
Prins cu puiul în sac, puiul de la KFC
După cum știm, nimic bun nu durează pentru totdeauna și studenții au fost prinși, judecați și condamnați la închisoare pentru fraudă. Mass-media chineză nu oferă detalii despre modul în care cei cinci au fost prinși.
Studentul chinez în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare. Tânărul a fost dat în judecată chiar de KFC! Prin înșelătoriea făcută a produs companiei o pagubă de aproximativ 31.000 de dolari.
Xu a primit o pedeapsă de 2,5 ani după gratii și o amendă de 6.000 de yuani. Complicii săi au primit între 15 luni și doi ani și amenzi între 1.000 și 4.000 de yuani.
Cazul a declanșat o dezbatere aprinsă pe rețelele de socializare chineze. Mulți oameni se întreabă dacă a profita de un software slab conceput reprezintă o infracțiune. Autoritățile chineze au susținut că da. Au comparat acțiunile studenților în acest caz cu retragerea de numerar de la un bancomat care nu funcționează și păstrarea oricăror bani în plus. În China, un astfel de comportament constituie o îmbogățire nejustificată și este considerat o infracțiune.