O judecătoare din București va plăti cu vârf și îndesat pentru o greșeală comisă. Are multe probleme și nu se știe care va fi finalitatea.
În 20 octombrie 2022, Camelia Bogdan a pierdut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul intentat în urma celei de a doua excluderi din magistratură.
Potrivit informațiilor oferite de Grupul de Investigații Politice (GIP), avocata Cameliei Bogdan în procesul pierdut la CEDO a fost judecătoarea Lucia Zaharia de la Curtea de Apel București. CEDO a afirmat că apărătoarea Cameliei Bogdan a fost „dna A. L. Zaharia, avocat din București”, adică aceeași persoană cu Anamaria Lucia Zaharia, judecătoare la Curtea de Apel București.
Care a fost adresa de corespondență
De asemenea, documentele CEDO au scos la iveală faptul avocata folosea ca și adresă de corespondență „Curtea de Apel București, Secția a VI-a, Splaiul Independenței nr. 5, biroul E 86, București, Sector 4, Romania”, adică la biroul judecătoarei Zaharia.
Cine este judecătoarea Lucia Zaharia
Avocata Cameliei Bogdan, judecătoarea Lucia Zaharia este co-președinte al Asociației Forumul Judecătorilor. De altfel, această instituție a încercat cât a putut de mult să o sprijine pe Camelia Bogdan în procesele disciplinare pe care le-a avut, aceasta fiind membru al acestei asociații.
Ce spune legea? Statutul judecătorilor și procurorilor arată că judecătorii pot să își ajute colegii, reprezentându-i, însă doar exclusiv în fața instanțelor disciplinare naționale. Acest lucru se traduce prin faptul că Lucia Zaharia nu avea nici un drept să fie apărătorul Cameliei Bogdan la CEDO.
Camelia Bogdan a cerut daune morale în valoare de 100 milioane de lei
Camelia Bogdan a dat în judecată ANAF, dar și Grupul de Investigații Politice și Antena 3 în anul 2019 și a cerut daune morale care se ridicau la valoarea de 100 milioane de lei. Prima dată Tribunalul de la Cluj i-a respins cererea, dar aceasta a făcut apel.
Anul trecut, în decembrie, ea a depus documente de la CEDO la Curtea de Apel Cluj, fără să țină cont de faptul că acestea sunt confidențiale, spune Grupul de Investigații Politice. Camelia Bogdan n-a avut noroc întrucât Curtea Europeană a Drepturilor Omului a spus că plângerea înaintată de Camelia Bogdan e inadmisibilă. Fosta judecătoare a fost cercetată disciplinar și de două ori exclusă din magistratură.