Jeff Bezos a coborât pe locul 3 în clasamentul miliardarilor.
Miliardarul Jeff Bezos tocmai şi-a pierdut statutul de a doua cea mai bogată persoană din lume, coborând pe locul 3, în timp ce magnatul indian Gautam Adani urcă rapid în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg.
Pe primul loc, ca cea mai bogată persoană, încă este Elon Musk, cu o avere de 260 de miliarde de dolari, drept pentru care ar putea fi nevoit să-şi păzească spatele, comentează CNN, precizând că Adani a avut nevoie de mai puţin de 10 luni să ajungă pe locul 2 după ce a început anul 2022 pe locul 14 în clasament.
Gautam Adani vs Elon Musk
Aceasta este pentru prima dată când o persoană din Asia s-a clasat atât de bine pe lista Bloomberg, care a fost mult timp dominată de antreprenorii din tehnologie. Cu toate acestea, averea de 146,9 miliarde de dolari a lui Adani, în mare parte legată de conglomeratul său Adani Group, se află încă mult în urma celor 260 de miliarde de dolari ai lui Musk.
Grupul operează o serie de afaceri, inclusiv în domeniile portuar şi al cărbunelui, care au prosperat în ultimii ani.
Din iunie 2020, acţiunile unor companii Adani au crescut cu peste 1.000%, reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura şi energia regenerabilă, a căror dezvoltare a fost considerată prioritară de către premierul Narendra Modi. Acţiunile companiei sale emblematice, Adani Enterprises, au crescut cu peste 115% în anul 2022, citează g4media.ro
Pe scurt, cum a ajuns Jeff Bezos miliardar
Jeff Bezos, pe numele complet Jeffrey Preston Bezos, (născut la 12 ianuarie 1964, în Albuquerque, New Mexico, S.U.A.), s-a născut într-o familie nu foarte bogată. Părinții săi aveau 17, respectiv 18 ani atunci când s-a născut el.
La început a muncit la ferma bunicilor săi, dar primul loc de muncă adevărat a fost ca bucătar la un restaurant McDonald’s, unde câștiga mai puțin de 3 dolari pe oră.
După ce a absolvit Universitatea Princeton (în 1986), a lucrat la Fitel, un start-up de comerț international, apoi în perioada 1990-1994 a lucrat la Banca de investiții D.E. Shaw & Co., din New York
Jeff Bezos, fondatorul Amazon
În 1994 a părăsit D.E. Shaw și s-a mutat la Seattle, Washington, pentru a deschide o librărie virtuală. Lucrând din garajul său cu câțiva angajați, Bezos a început să dezvolte software-ul pentru site. Numit după râul din America de Sud, Amazon a vândut prima carte în iulie 1995.
Jeff Bezos este un antreprenor american care a avut un rol cheie în creșterea comerțului electronic în calitate de fondator și director executiv al Amazon. Sub îndrumarea sa, Amazon a devenit cel mai mare retailer de pe internet și modelul pentru vânzări pe internet.
Jeff Bezos, fondatorul Blue Origin
În afară de Amazon, în anul 2000, Bezos a fondat o companie de zboruri spațiale, numită Blue Origin. La scurt timp după aceea, Blue Origin a cumpărat un loc de lansare în Texas și a plănuit să realizeze o navă spațială suborbitală cu echipaj, New Shepard, în 2018 și un vehicul de lansare orbitală, New Glenn, în 2020.
Jeff Bezos, proprietarul The Washington Post din anul 2013
De asemenea, Bezos a cumpărat The Washington Post și publicațiile afiliate pentru 250 de milioane de dolari în 2013. Averea netă a lui Bezos a fost calculată în 2018 la 112 de miliarde de dolari, făcându-l la acel moment cel mai bogat om din lume, citează descopera.ro