Lifestyle

Jardel, cel mai mare porc din România, a ajuns la 600 kg. Iată cu ce este hrănit uriașul

Jardel, cel mai mare porc din România, a ajuns la 600 kg. Iată cu ce este hrănit uriașul

În topul celor mai mari porci din România se află Jardel. Simpaticul porc a ajuns la 600 de kilograme și stăpânul spune că va fi sacrificat doar dacă cineva va plăti suma de 20.000 de lei. În caz contrar, el va continua să trăiască liniștit în ferma lui din Drajna de Jos, județul Prahova.

Mănâncă zilnic șase kilograme de hrană

Jardel, care a fost achiziționat în anul 2020 de la o crescătorie, e foarte răsfățat și foarte bine hrănit. El consumă zilnic în jur de șase kilograme de mâncare, iar pentru a nu avea probleme cu calciul stăpânul susține că ouăle nu lipsesc din meniu. ”Acum am în fermă 6 porci, din 2013 mă ocup de creșterea suinelor, dar am și un job la o multinațională.

Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase. E vorba de Duroc, o rasă de porci consacrată și Marele Alb și Landrace.

E cel mai mare porc din România

Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară și atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a menționat fermierul Dan Praf care a publicat pe canalul lui de Youtube mai multe clipuri cu Jardel.

Are două mese pe zi

De asemenea, proprietarul spune că Jardel are două mese pe zi, furaje dar și resturi din mâncarea familiei. ”Jardel mănâncă zilnic undeva la 5-6 kilograme de furaj, hrană uscată, iar apă are permanent la adăpătoare. L-am luat de mic de la o fermă din Urlați, pe atunci avea 30-40 de kilograme.

Îi dau zilnic mălai furajer și resturi de mâncare de acasă. Mănâncă de două ori pe zi”, a mai menționat fermierul. Crescătorul spune că vrea să bată recordul mondial cu Jardel și să-l întreacă pe un al crescător din China, care a crescut un porc de aproape 1000 de kilograme.

„În adâncul sufletului nu vreau să fie sacrificat de Crăciun, altfel l-aș sacrifica chiar eu”

”Am zis că îl vând numai dacă cineva îmi oferă 20.000 de lei pe el. Sunt conștient că greu să va găsi cumpărător, de aceea am pus acea sumă mare, pentru că știu că nu vine nimeni să îl cumpere. În adâncul sufletului nu vreau să fie sacrificat de Crăciun, altfel l-aș sacrifica chiar eu.

Dar m-am atașat mult de Jardel și aș prefera să-l țin să văd cât se îngrașă, poate chiar să bat recordul mondial, deținut acum de un chinez. Nu l-am scos pe Jardel la licitație, nu intenționez, am zis așa un preț, doar să văd cum reacționează oamenii. Porcul este ceva unicat, el fiind o rasă de carne, vă dați seama că are numai carne, cu puțină grăsime”, a spus fermierul Dan Praf.

De ce i-a pus acest nume

Proprietarul lui Jardel a povestit și de ce i-a pus acest nume. Când l-a cumpărat, animalul era foarte activ și alerga mult, așa l-a botezat după un celebru fotbalist brazilian. ”Când l-am achiziționat, alerga foarte mult, era un porc activ. Am ales să-i pun numele după fotbalistul brazilian Mario Jardel. Animalul era foarte rapid și m-a dus cu gândul la fotbalist. Obișnuiesc să-mi numesc animalele după cum consider eu că se potrivesc, pe celălalt îl chema Gimbirică”, a spus crescătorul de suine.