Lifestyle

Inteligența artificială, un punct important pentru BRICS. AI este inclusă în colaborarea științifică

Inteligența Artificială Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto Playtech.ro

Oamenii de știință și cercetătorii din țările BRICS colaborează pentru a utiliza tehnologii de ultimă oră, inclusiv inteligența artificială și calculul de înaltă performanță, pentru a aborda provocările globale în cadrul cooperării în domeniul inovării științifice și tehnologice a blocului.

La începutul lunii iulie, la Universitatea Normală din China de Est din Shanghai a avut loc cea de-a șaptea reuniune a grupului de lucru BRICS privind informațiile, comunicațiile și tehnologiile, precum și calculul de înaltă performanță.

AI joacă un rol cheie

Potrivit unui comunicat de presă al universității, peste 30 de reprezentanți din China, Brazilia, Rusia, India și Africa de Sud au participat la reuniune, inclusiv experți în domeniul informaticii și oficiali ai autorităților din domeniul științei, tehnologiei și educației.

Potrivit acestuia, conferința grupului de lucru, un important grup de reflecție în domeniul inovării științifice și tehnologice pentru țările BRICS, a fost cea mai importantă reuniune academică în domeniul informaticii care a avut loc înainte de cel de-al 15-lea Summit BRICS din Africa de Sud, care se deschide marți la Johannesburg.

Principalele responsabilități ale grupului de lucru sunt de a oferi recomandări pentru proiecte emblematice și generale în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și al calculului de înaltă performanță pentru cooperarea dintre țările BRICS și de a oferi subiecte-cheie pentru cooperarea științifică și tehnologică pentru reuniunea ministerială BRICS și pentru summitul BRICS.

În timpul reuniunii de două zile, grupul de lucru a ajuns la un consens de bază cu privire la subiectele candidate pentru proiectele emblematice de cooperare în domeniul inovării între țările BRICS, potrivit comunicatului de presă.

Inteligența artificială folosită în învățarea personalizată

Inteligența artificială pentru educație a fost inclusă ca o nouă temă candidată, care se va concentra pe utilizarea tehnologiilor generative de inteligență artificială în învățarea personalizată la scară largă. Există alte trei subiecte care așteaptă să fie aprobate, și anume platforma digitală gemelară, sănătatea digitală și Pământul digital.

Zhou Aimin, șeful executiv al reuniunii grupului de lucru și decan al Școlii de Informatică și Tehnologie de la Universitatea Normală din China de Est, a declarat pentru China Daily că aceste subiecte se referă în principal la utilizarea tehnologiilor de inteligență artificială pentru a aborda probleme din diverse domenii.

De exemplu, sănătatea digitală vizează în principal dezvoltarea infrastructurilor tehnologice digitale pentru promovarea medicinei, medicina de precizie și aplicațiile clinice, potrivit lui Zhou, conform chinadaily.com.

„Este destul de important ca oamenii de știință din aceste cinci țări majore în curs de dezvoltare să discute aceste subiecte relevante. Putem lucra împreună pentru a găsi soluții la provocările cu care ne confruntăm cu toții, împărtășind în același timp rezultatele cercetării în domeniile noastre respective. De exemplu, în domeniul Pământului digital, China a obținut rezultate relativ bune. Așadar, China își poate împărtăși experiențele și rezultatele cercetării cu alte țări BRICS”, a continuat expertul

Reuniunea grupului de lucru BRICS privind informațiile, comunicațiile și tehnologiile, precum și calculul de înaltă performanță va avea loc anual, următoarea reuniune fiind programată să aibă loc în Rusia în 2024.