Actual

Înșelăciune și fals de informații cu medicamente în mediul online! Percheziții domiciliare în Marea Britanie și România

perchezitii

Gruparea vizată a creat trei site-uri online pentru a vinde medicamente, dar după primirea banilor nu onora comenzile. Suma la care se ridică prejudiciul este de 100.000 de euro.

Medicamentele puse la vânzare făceau parte din categoria celor care tratau boli extrem de grave, precum cancerul!

Persoanele vizate de perchezițiile domiciliare sunt acuzate că au creat trei site-uri în mediul online, prin intermediul cărora ofereau spre vânzare diferite medicamente. Ulterior, după ce clientul plasa comanda și primea un număr de înregistrare și confirmarea, bunurile cumpărate nu ajungeau în posesia lui. Au fost cauzate atât pagube materiale, cât şi din punct de vedere al sănătăţii:

„La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. efectuează 3 percheziţii domiciliare, dintre care 2 pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, cu sprijinul poliţiei din Northampton, şi una pe teritoriul României, într-un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în care se efectuează cercetări, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic.” transmite Poliţia Capitalei.

Victimele rămâneau induse în eroare, prin crearea unor paşi ce simulau o relaţie comercială reală în mediul on-line.

„În unele cazuri, pentru a conferi un caracter de veridicitate acţiunilor companiei şi a imita procedura utilizată la nivelul farmaciilor, ar fi fost solicitate înscrisuri din care să rezulte afecţiunile medicale ori tratamentele prescrise de medici sau, în momentul plasării comenzii, se solicita completarea şi transmiterea de  documente de tip „acord de livrare bunuri”, „împuternicire achiziţionare medicamente” şi „formular de achiziţionare”.” a mai precizat sursa.

În schimbul produselor comandate, clienții primeau diferite scuze, precum„se vor restitui sumele achitate”, „medicamentele nu sunt disponibile în acest moment”, „nu a preluat curierul comanda”, „mai aşteptaţi” ori se comunica un alt termen de livrare, care nu era respectat.

Prejudiciul ridicat până la acest moment este de aproximativ 100.000 de euro, urmând să fie făcute investigații suplimentare cu privire la acest aspect.