Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi într-o prăjitură cu gem. Mulți îl ignoră
Pe lângă faptul că previne cancerul, îmbunătățește vederea, previne bolile de inimă, hrănesc pielea, morcovul, denumită și leguma miraculoasă, este folosit frecvent de maeștri bucătari, dar și cofetari.
Astăzi vă prezentăm o dulceață de morcovi. Maeștrii cofetari spun că această dulceață este ingredientul secret al prăjiturilor cu gem. Rețeta este simplă și se prepară în câteva minute. Gustul deosebit al acestei dulcețe va face dintr-o prăjitură banală cu gem una demnă de orice masă de sărbătoare. Rețeta este probată.
Pentru 4 borcănele ai nevoie de următoarele ingrediente:
1 kilogram de morcovi
1 kilogram de zahăr
4 lămâi
migdale
4 linguri de cognac
Mod de preparare:
Modul de preparare este foarte de simplu. Primul pas este pregătirea morcovilor. Taie morcovii rondele şi pune-i la fiert, aşa încât să fie acoperiţi de apă.
Orice gospodină spune că prepară dulcețurile la foc mic. Asta vă recomandăm și noi. Iar când au încep să fiarbă, amestecă-i până devin un piure. După acest procedeu se adaugă zahărul, apoi zeama de la patru lămâi şi coaja rasă de la două lămâi. Trebuie sa fiți atenți ca partea alba și amară a cojii de lămâie să nu fie rasa.
Compoziţia se amesecă până când devin gem. pentru un plus de gust adaugă în dulceața de morcovi migdalele prăjite şi coniac. Specialiștii spun că dulceața se amestecă și după ce ai luat-o de pe aragaz. Când s-a răcit, se pune în borcane și se fierbe la bain marie.