Care este ingredientul secret al pâinii sănătoase? Pentru că nu toate sortimentele de pâine sunt sănătoase, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce pâine trebuie să alegem. Doctorul spune că o pâine făcută cu un produs tradițional este alegerea corectă, este mai ușor de digerat.
În cadrul emisiunii Telemedika, de la postul Medika TV, dr. Mihaela Bilic, medic primar nutriționist, a explicat cum să facem alegerea, când vine vorba de pâine.
„Făina ar trebui să nu fie atât de albă și rafinată, să ne intoarcem la procedeele tradiționale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important. Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranță la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai ușor de digerat,” a explicat dr. Bilic pentru Medika TV, citează doctorulzilei.ro.
Mihaela Bilic: „Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine”
Cunoscutul nutriționist a adus în discuție și restricțiile alimentare pe care ni le impunem fără să avem o problemă medicală și a punctat faptul că ar trebui să ne bucurăm de alimentele pe care organismul nostru le tolerează și ar fi indicat să ne mâncăm de toate, dar cu măsură.
„Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care și-ar dori să facă asta și nu pot, iar noi ne comportăm ca niște copii râzgâiați cărora li s-a urât cu binele,” a mai spus Mihaela Bilic.