Este dificil să ne gândim la o rețetă prin care o primă întâlnire să fie în mod cert un succes. Totuși, experții în psihologie și coaching au elaborat câteva metode prin care să te asiguri că cel cu care ieși la întâlnire are o opinie cât mai bună despre tine. Chiar dacă timpul va decide compatibilitatea voastră, puteți să vă simțiți amândoi bine în momentul în care ieșiți să vă cunoașteți.
Și se pare că nici nu sunt atât de mulți pași de urmat pentru a-ți asigura o experiență pozitivă. Un psiholog a dezvăluit cele patru schimbări comportamentale pe care oamenii le pot face pentru a părea mai încrezători la o întâlnire.
„Patru trucuri de psihologie pentru a fi mai atrăgător la întâlniri”, și-a prezentat ea clipul, în timp ce le explica telespectatorilor că totul, de la modul în care respiri până la umplerea tăcerilor stânjenitoare, poate avea un impact negativ asupra primei impresii a cuiva.
Primul sfat pe care Francesca l-a împărtășit în videoclip a fost să îți încetinești respirația. „Acest lucru te va face să încetinești restul ritmului și să îți relaxezi limbajul corpului”, a spus psihologul. Ea a explicat că, respirând într-un ritm lent, acest lucru va „transmite confort și încredere”.
De fapt, s-a demonstrat că respirația profundă reduce nivelul de stres și gestionează anxietatea. Pentru a exersa, inspirați încet pe nas, permițând pieptului să se ridice pe măsură ce vă umpleți plămânii. Apoi, expirați încet pe gură.
Nu vă temeți de tăceri
În al doilea rând, ea a avertizat împotriva încercării de a umple acele tăceri incomode din conversații. „Simțiți-vă confortabil cu tăcerea”, a spus Francesca. „Întotdeauna încercând să umpleți acele goluri de tăcere și vorbind la nesfârșit dă impresia că aveți ceva de dovedit și că sunteți nesigură”.
În schimb, Francesca a sugerat că a sta în tăcere poate de fapt „să te facă să pari mai misterios” și ar putea forța partenerul tău să conducă conversația.
Cel de-al treilea sfat al ei pentru persoanele singure a fost acela de a pune întrebări interesante și specifice, care vor necesita ca partenerul să dea răspunsuri detaliate. „Nu puneți întrebări generice la care se poate răspunde cu un singur cuvânt, cum ar fi: „Unde ai fost la școală?”” a explicat Francesca.
Mai degrabă, ea a recomandat să pui întrebări despre cariera lor sau despre orașul natal. De exemplu, dacă menționează că le place să călătorească, întrebați despre „cea mai nebună poveste de călătorie” a lor.
Oamenii hotărâți sunt atrăgători
Pentru cel de-al patrulea și ultimul sfat, psihologul a subliniat că persoanele singure nu ar trebui să pară niciodată „indecise” la o întâlnire. De la locația restaurantului până la comanda de băuturi, a te chinui să dai un răspuns pune povara de a lua fiecare decizie pe seama partenerului tău.
„Indiferent dacă ești băiat sau fată, tot este neatractiv dacă cineva te întreabă unde vrei să mănânci”, a spus ea. „Doar dă un răspuns!”
De când a fost postat săptămâna trecută, videoclipul Francescăi a fost vizualizat de aproape 55.000 de ori. Acum, utilizatorii TikTok o laudă pe psiholog pentru sfaturile utile.
„Mulțumesc pentru ajutor, doamnă”, a comentat un utilizator, în timp ce un altul a scris: „Am o întâlnire mâine lol TikTok a ascultat”.
Aceasta nu este prima dată când Francesca a devenit virală pentru sfaturile sale în materie de întâlniri. Coach-ul profesionist a dezvăluit recent trei dintre cele mai comune stiluri de a trimite mesaje text și ce ar putea însemna, eventual, despre tipurile de personalitate.
De exemplu, cei care trimit mesaje care „termină mereu conversația” sunt cel mai probabil îngrijorați de faptul că sunt „abandonați”, în timp ce cei care trimit o grămadă de mesaje scurte în loc de un paragraf lung ar putea avea o capacitate de atenție redusă, a mai spus ea, conform publicației britanice Independent.