Actual Lifestyle

Incredibil cum un inspector financiar român a obținut al doilea timp la Camionatul mondial de tăiat lemne. FOTO

Incredibil cum un inspector financiar român a obținut al doilea timp la Camionatul mondial de tăiat lemne. FOTO
Bihor Just

Există tot felul de competiții sportive dar aceasta este cea mai simpatică dintre toate: campionatul de tăiat lemne și încă la diferite categorii, două dintre ele fiind tăiatul de lemne clasic și celălalt, cu drujba ( traducerea din limba rusă înseamnă prietenia, fiind de actualitate și subiectul) sau motofierăstrăul, în termeni mai elevați. Pentru că la a doua categorie s-a făcut remarcat și românul nostru, care în viața de zi cu zi este inspector financiar.

Incredibil cum un inspector financiar român a obținut al doilea timp la Camionatul mondial de tăiat lemne. FOTO

Echipa națională a României a ocupat locul 13 la ediția din acest an a Campionatului Mondial Stihl Timbersports de la Göteborg, destinat tăietorilor de lemne. Acesta a avut loc în zilele de 28 și 29 octombrie. Este o performanță remarcabilă, având în vedere că în viața de zi cu zi fiecare participant are un alt loc de muncă.

Printre ei se află Carol Palfi, un inspector financiar din orașul bihorean Săcueni, care a obținut a doua performanță mondială la proba de tăiere cu motofierăstrăul.

Despre Săcueni, locul de unde provine românul nostru, se spune că este patria tăietorilor de lemne. Carol Palfi a obținut cel de-al doilea timp mondial la proba de tăiere cu motofierăstrăul.

Carol Palfi a obținut al doilea cel mai bun timp realizat în rândul tăietorilor de discuri cu motoferăstrău a spus și antrenorul-jucător Nagy Botond.

Povestea o spune chiar Palfi în câteva cuvinte: „În 2011 am început antrenamentele și am fost constant prezent la finalele campionatelor naționale. E primul an când am fost selectat în echipa națională, pentru proba  stock saw – tăiere cu motofierăstrău. Sunt angajat al unei firme locale în funcția de inspector financiar.  Sunt tatăl unei fetițe de 11 ani, suporterul meu principal.”

Rezultatele obținute de România sunt cu atât mai spectaculoase cu cât s-a putut constata și următorul fapt, incredibil, la care face referire și Bihor Just: ”În timp ce echipele de podium concurează aproape tot anul, tăietorii de lemne din naționala României au, în cel mai bun caz, trei săptămâni destinate pregătirii”.

Ca o picanterie, despre români se mai spune că la această competiție au rupt șase topoare. Din echipa națională a României fac parte patru atleți și o rezervă, iar probele s-au desfășurat sub forma de ștafetă, mai exact, cum a terminat unul, a început celălalt. Ordinea probelor a fost: tăierea cu motoferăstrăul, (Palfi Carol), tăierea orizontală cu toporul (Ionel Mariniță), tăierea cu joagărul (Sebastian Ulici), tăierea verticală cu toporul (Nagy Botond).