Lifestyle

Incredibil cum a reușit o șoferiță să scoată de pe șine Mocănița din Moldovița. Video

Incredibil cum a reușit o șoferiță să scoată de pe șine Mocănița din Moldovița. Video
Foto: Captura foto/Monitorul de Suceava

Accidentele sunt din ce în ce mai ciudate în ultima perioadă. Și au loc inclusiv acolo unde oameni au plecat să se relaxeze, mai ales că sezonul vacanțelor nu este, oficial, încheiat. Este și pățania groaznică și incredibilă a unei șoferițe, despre care vom vorbi în continuare.

Incredibil cum a reușit o șoferiță să scoată de pe șine Mocănița din Moldovița

Locomotiva Mocăniței Huțulca de la Moldovița a deraiat marți la prânz de pe șine, după ce a intrat în coliziune cu un autoturism.

Accidentul a avut loc pe drumul comunal 176 din comuna Moldovița, după ce o femeie aflată la volanul unui autoturism în care se afla și un copil a ieșit pe drumul principal dintr-o curte laterală, fără a se asigura în prealabil.

În urma impactului, trenulețul a sărit de pe șine, autoturismul a fost grav avariat, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Turiștii au coborât din tren după ce au tras o sperietură groaznică. Ei au fost preluați pentru a fi transportați spre destinație, iar mecanismul de producere al accidentului va fi investigat de polițiști.

Din primele cercetări efectuate, se pare că vinovată de producerea accidentului ar fi femeia de la volanul mașinii, care nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, după cum relatează Monitorul de Suceava.

Istoric: Mocănița Huțulca (Moldovița)

Calea ferată cu ecartament îngust de la Moldovița a fost construită de Louis Ortieb, un proprietar de gater din Munchen, și dată în folosință în anul 1888 pentru transport de masă lemnoasă de la pădure la gater.

În anul 1909 linia a fost preluată de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800 milimetri la ecartament standardizat de 760 milimetri.

Inițial, traseul mocăniței avea 23,9 kilometri, de la Moldovița la Roșoșa, însă în decursul anilor s-a mai construit o mulâime de variante și tot sistemul a ajuns în anul 1987 cu înființarea porțiunii Rascovei – Râșca dreapta + Arsuri la o lungime de 73 de kilometri.

Linia de la Moldovița a fost folosită până în anul 2001 pentru transport de masă lemnoasă. Începând cu iulie 2005, linia este administrată de Calea Ferată Îngustă SRL, potrivit suceava.travel.

La ora actuală, linia are 12 kilometri.