Actual Lifestyle

Încă un rechin atacă: Un bărbat și câinele lui care se aflau cu placa pe Mare, la un pas de a fi sfâșiați

Încă un rechin atacă: Un bărbat și câinele lui care se aflau cu placa pe Mare, la un pas de a fi sfâșiați

Statistica pe mare nu arată deloc bine: pasionații de înot, scufundări sau cei dedicați sportului ce implică utilizarea plăcii sunt cei vizați de atacul direct al rechinilor. Ultimii vizați de ”pofta” rechinului sunt doi pasionați de utilizarea plăcii pe Mare, despre care povestim în cele ce urmează.

Încă un rechin atacă: Un bărbat și câinele lui care se aflau cu placa pe Mare, la un pas de a fi sfâșiați

Un bărbat care practica paddleboarding (cunoscut ca sport cu placa pe apă) și câinele său au fost atacați de un rechin în apele din largul Californiei, informează Departamentul de Poliție Pacific Grove, citat de CBS News.

Pe 10 august 2022, la 11:30, un bărbat care practica paddleboardind lângă Lovers Point Beach a fost atacat de un rechin la aproximativ 150 de metri de Lovers Point Pier”, precizează sursa citată, prin intermediul unui comunicat media.

Bărbatul pasionat de acest sport, dar și animalul lui de companie, trăiesc în regiunea Pacific Grove, o locație ideală pentru a se bucura de diferite beneficii ale apei. Doar că, din păcate, din adâncuri ies la suprafață și vietățile marine, debusolate de încălzirea apei marine.

Oamenii legii americani din regiunea respectivă au povestit, ulterior, că paddleboarder-ul și câinele său au fost aruncați de pe placă, dar au reușit să se urce și să vâslească înapoi în siguranță. Placa este examinată pentru a determina ce tip de rechin a fost ”atacatorul”, a precizat poliția.

Plaja va rămâne închisă până sâmbătă. Pacific Grove este situat la aproximativ 200 de km sud de San Francisco, potrivit media.

Avem și noi în România rechinul nostru

Rechinii nu trăiesc doar în zonele exotice de pe glob. Există o specie care trăiește chiar în Marea Neagră. Un instructor de scufundări român a povestit experiența trăită când s-a întâlnit cu un rechin în zona epavelor de la Costinești.
Silviu Ionescu, fost jurnalist, a mers de câteva ori, în anii 80, pe mare cu barca unor pescari din Eforie Sud ca să prindă rechini. Ne-a spus că specia care viețuiește în Marea Neagră nu atinge dimensiuni impresionante. Un rechin are lungimea unei mese, deci vreo 1,50 m și cântărește circa 15 kg. De altfel, se vede în fotografia captura.

Nu este o specie agresivă de rechin. Până acum nu a fost înregistrat vreun atac asupra oamenilor. Silviu Ionescu spune că pericolul este atunci când rechinul, prins cu paragatul (un gen de undiță fără băț), te poate înțepa cu „țepușa” pe care o posedă pe corp, sau când nu știi să-l manevrezi, pielea rechinului, extrem de aspră – „ca șmirghelul” – să-ți „rașcheteze” pielea.

Un material aprofundat pe această temă click aici.

Foto: kfetele