Walter Orthmann, bărbatul din Brazilia care a intrat recent în Cartea Recordurilor Guinness a dezvăluit secretul pentru o viață lungă și sănătoasă. Lucrurile simple care te mențin sănătos și fericit.
În vârstă de 100 de ani, un bărbat din Brazilia a intrat în Cartea Recordurilor. El a lucrat 84 de ani pentru aceeași companie
Pentru Walter Orthmann, din oraşul brazilian Brusque, cei 84 de ani petrecuți în cadrul aceleași companii au fost rezultatul unei vieți sănătoase. Acesta a povestit în cadrul unui interviu modul în care a reușit să se mențină în formă și să bată acest record.
„Fă ceea ce îţi place şi stai departe de mâncarea nesănătoasă. Trebuie să-ţi placă să munceşti. Am început să lucrez cu această dorinţă şi spirit de luptă. Nu poţi să faci orice meserie doar ca să spui că lucrezi. Nu funcţionează. Nu vei putea suporta asta”, a declarat el într-un interviu.
Potrivit presei locale, Orthmann a început să lucreze într-o fabrică de ţesături, în prezent cunoscută sub numele de RenauxView. La scurt timp după aceea, el a ocupat un loc în administraţia companiei şi în cele din urmă a devenit manager de vânzări.
Pentru a se menţine în formă, el face zilnic exerciţii de întindere şi îşi urmează cu stricteţe dieta.
„Chiar evit sarea şi zahărul”, a afirmat el. „Evit lucrurile care sunt dăunătoare pentru intestine. Evit Cola şi alte sucuri. Consum doar alimente care sunt bune pentru organism. Asta îţi ajută cu adevărat corpul să fie tot timpul puternic”, a mai spus Walter Orthmann.
Cartea Recordurile este publicată anual și adună cele mai interesante informații din lume
Guinness World Records, cunoscută până în anul 2000 ca The Guinness Book of Records este o carte de referință publicată anual, care conține o colecție recunoscută internațional de recorduri mondiale, atât performanțe umane cât și lucruri extreme ale lumii naturale
Totul a început în 1951, la o partidă de vânătoare. Sir Hugh Beaver, directorul fabricii de bere Guinness, se afla într-o expediție de vânătoare împreună cu mai mulți prieteni. Omul de afaceri a tras după o pasăre, dar a ratat, iar evenimentul a stârnit o întreagă discuție despre care este pasărea cea mai rapidă din lume.
Deranjat că nu poate să verifice astfel de informații, Beaver a decis să creeze un centralizator al recordurilor din întreaga lume. După patru ani de muncă, documentarea lui Beaver s-a materializat într-un volum, publicat în 1955.