Actual Lifestyle

În sfârșit după 13 ani, procurorii DNA au terminat anchetarea unui director de la CFR acuzat de corupție. L-au trimis în judecată

În sfârșit după 13 ani, procurorii DNA au terminat anchetarea unui director de la CFR acuzat de corupție. L-au trimis în judecată
Infoactual

13 ani, atât le-a luat anchetatorilor DNA să lucreze un dosar și pe urmă tot ei se plâng că prescripția a venit buluc peste ei. În cazul despre care vorbim în cele ce urmează este vorba despre Nicolae-Ciprian Vrânceanu, care la data comiterii faptelor incriminate (abuz în serviciu) era director general al Telecomunicaţii CFR SA.

În sfârșit, după 13 ani, procurorii DNA au terminat anchetarea unui director de la CFR, acuzat de corupție. L-au trimis în judecată

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi 4 noiembrie 2022, citat de AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae-Ciprian Vrânceanu, la data comiterii faptelor acesta fiind director general al SC Telecomunicaţii CFR SA, filială a CNCF-CFR SA.

Fostul director CFR este cercetat și astăzi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată.

Tot în formă ”continuată” este și ancheta DNA de 13 ani și până în prezent când, în sfîârșit, dosarul este gata și la dispoziția justiției române, care preia ștafeta în cazul dat. Explicația faptul că anchetarea s-a întins pe atâția ani se află chiar în rechizitoriul cauzei aflate pe rol.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2009 – 2010, Vrânceanu, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, ar fi încheiat în mod fraudulos, în dauna societăţii comerciale pe care o conducea, 57 de contracte cu 27 de societăţi comerciale, avocaţi sau persoane fizice autorizate având ca obiect prestarea unor servicii, în special de audit, certificare, consultanţă, evaluare profesională, lucrări de construcţii, sau livrarea unor bunuri (aplicaţii IT) care nu erau necesare.

Potrivit informațiile adunate la dosar, fostul director Vrânceanu ar fi efectuat sau ar fi dispus efectuarea plăţilor în baza contractelor, deşi o parte din aceste servicii nu s-au executat sau executarea a fost formală, simulată, iar bunurile fie nu au fost livrate, fie nu erau corespunzătoare, utilizabile.

DNA informează că beneficiarii contractelor frauduloase ar fi fost cunoştinţe, prieteni, colegi de partid sau foşti colegi de serviciu, iar prejudiciul ar fi de 3.152.699 lei. Societatea Telecomunicaţii CFR SA s-a constituit parte civilă în cauză, după cum au mai spus procurorii de caz. Iar vestea bună este că, în sfârșit, dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.