Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care interzice ceea ce el descrie drept „propagandă LGBT”. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.
În plin război, Vladimir Putin a semnat o lege care interzice propaganda LGBT
Proiectul de lege semnat luni, 5 decembrie 2022, intensifică sfera de aplicare a actului anterior, care interzicea publicarea relațiilor netradiționale, scrie media externă.
Iar pentru fapta dată s-au nominalizat și amenzile care vor fi aplicate. Potrivit agenției ruse de știri Kommersant, noua lege prevede amenzi de până la 800 de mii de ruble (12.000 de euro), pentru oficiali de până la 800 de mii de ruble (12.000 de euro) și pentru persoane juridice de până la 10 milioane de ruble (150.000 de euro) pentru promovarea afacerilor LBGT și sau a drepturilor.
Practic, legea prevede o interdicție completă a problemelor LGBT și a ceea ce ei numesc propagandă, în timp ce actul normativ anterior se aplica doar minorilor, noua lege se aplică tuturor, indiferent de vârstă. De asemenea, pedepsele au fost majorate substanțial și pentru minori sau pentru copii și adolescenți minori.
După ce a semnat legea, Putin a plecat să inspecteze podul din Crimeea
Zile obișnuite de lucru pentru Putin, potrivit imaginilor televizate și propagandei ruse. O lege semnată ăn grabă și fuga la evaluarea noilor lucrări intreprinse la podul din Crimeea care de fapt îi poartă și numele (Podul lui Putin).
Potrivit agenției de presă TASS, președintele rus Vladimir Putin a vizitat luni, 5 decembrie 2022, podul din Crimeea și l-a examinat. Șeful statului a traversat podul la volanul unui autoturism german Mercedes, însoțit de vicepremierul Marat Khusnullin.
Oficialul i-a spus președintelui că patru traverse ale podului sunt în curs de restaurare după explozia anterioară care l-a avariat la 8 octombrie. Putin ar fi condus de la Taman până în Crimeea.
În timpul examinării structurii reînnoite, oficialul Khusnullin i-ar fi explicat lui Putin: „În fața arcului. În partea asta, aici, totul este în regulă. Am înlocuit patru deschideri acolo”. Acesta a adăugat că structurile metalice au fost asamblate la fața locului. Metalul a fost adus de la fabrici din orașele Tyumen, Kurgan și Voronej. „În două săptămâni, au adunat toate cele 1.214 tone și le-au adus aici”, i-a explicat vicepremierul lui Putin.
Pentru a restabili rapid podul, 500 de persoane, 3 macarale plutitoare, 4 barje și peste 30 de unități de echipament de construcție ar fi lucrat non-stop. Khusnullin i-a mai spus lui Putin că a fost nevoie de 55 de zile pentru a restaura podul.