Pe plaja unei insule japoneze îndepărtate, zeci de țestoase marine au fost găsite moarte, multe dintre ele fiind înjunghiate în gât.
Presa japoneză a raportat că scena îngrozitoare ar fi putut fi cauzată de pescari care au încercat să elibereze animalele prinse din plase.
Recent, oamenii de pe insula Kumejima din Okinawa au descoperit cadavrele a aproximativ 30 de broaște țestoase verzi, după ce un val le-a aruncat pe mal, relatează ziarul Asahi Shimbun din Osaka.
Câteva dintre țestoase aveau răni de înjunghiere la gât, iar altele aveau urme de tăieturi sângeroase pe aripi.
Cine este de vină în acest caz
Poliția investighează incidentul ca un posibil caz de cruzime împotriva animalelor și se pare că se află în proces de audiere a martorilor. Deși autoritățile nu au comentat încă decesele, o sursă anonimă „aproape de subiect” a spus că o companie locală de pescuit ar putea fi de vină.
Reprezentanții unei companii de pescuit au recunoscut că au rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a anunțat site-ul de știri Mainichi.
Astfel, operatorul de pescuit a declarat:
„Mulți dintre ele au fost încurcate în plase de pescuit. Am descurcat pe unele dintre ele și le-am eliberat în mare, dar nu le-am putut elibera pe cele grele, așa că le-am înjunghiat pentru a scăpa de ele”.
Care a fost reacția specialiștilor
Biologii marini și alți lucrători de la Muzeul Țestoaselor Marine de pe insulă au mers pe plaja unde au fost descoperite broaștele țestoase. Cele mai multe aveau răni la baza gâtului, în timp ce altele erau tăiate la înotătoare, citează descoperă.ro
În acest context, un angajat al muzeului a declarat pentru The Asahi Shimbun: „Nu am mai văzut niciodată așa ceva”.
Ce se știe despre țestoasele marine verzi
Țestoasele marine verzi ( Chelonia mydas ) sunt incluse pe lista speciilor pe cale de dispariție, potrivit Listei Roșii IUCN. Se știe că acestea frecventează bancurile de alge din largul Kumejina, o insulă mică aflată la aproximativ 2.000 kilometri sud de Japonia continentală.
Numărul exemplarelor de Chelonia Mydas este în scădere și în prezent specia se confruntă cu o multitudine de amenințări, dintre care majoritatea sunt rezultatul activității umane. Degradarea habitatului lor natural este o problemă majoră, dar unul dintre cei mai dăunători factori este recoltarea intenționată a ouălor și a adulților de pe plajele de cuibărit.
Dieta lor constă în principal din alge și iarbă de mare, dar se hrănesc și cu bureți, nevertebrate mici și pești aruncați. Din păcate, hrana lor devine din ce în ce mai contaminată cu materiale plastice. În anul 2018, oamenii de știință au studiat 7 specii de țestoase marine care trăiesc în 3 oceane diferite și au descoperit că toți indivizii aveau microplastice în intestine.