Departamentul de control și îngrijire a animalelor din California a emis prima licență pentru a deține și a păstra un unicorn, după ce o tânără a depus o cerere de permis în acest sens.
California a eliberat primul permis pentru a deține un unicorn. Cum au explicat oficialii americani gestul lor
Potrivit autorităților din Los Angeles, un permis pentru unicorn a fost eliberat tinerei fete, pe baza faptului că aceasta poate folosi permisul, în cazul în care va găsi unul.
Potrivit cotidianului The Guardian, Madeline, are o imaginație bogată și a scris departamentului încă de luna trecută. În scrisoare, ea și-a expus dorința: „Dragă LA County, aș dori să îmi dați aprobarea pentru a avea un unicorn în curtea mea, dacă voi găsi unul.”
Departamentul a postat pe pagina sa de socializare imagini ale corespondenței și ale permisului, spunând că ea este de lăudat pentru că „simțul de proprietar responsabil de animale de companie de a cere permisiunea în avans” și pentru că a luat în considerare în mod atent „cerințele de a oferi un cămin iubitor pentru animale”.
Această autorizație oficială a fost însoțită de anumite condiții care prevăd că orice sclipici sau paiete presărate pe animal trebuie să fie netoxice și biodegradabile și că acesta trebuie hrănit cu pepene verde cel puțin o dată pe săptămână. Trebuie să i se asigure o expunere amplă la lumina soarelui, raze de lună și curcubee și să i se lustruiască cornul cel puțin o dată pe lună cu o cârpă moale.
Povestea conform căreia California a eliberat prima licență pentru a deține un unicorn arată că autoritățile au ”o inimă, dar, poate mai important, transmite mesajul de a nu înceta niciodată să visăm,” mai scrie presa externă.
Legenda unicornului
Unicornul este o creatură legendară care a fost descrisă încă din antichitate ca fiind o fiară cu un singur corn mare, ascuțit și spiralat, care îi iese din frunte.
În literatura și arta europeană, unicornul a fost descris, în ultima mie de ani, ca un animal alb, asemănător unui cal sau unei capre, cu un corn lung și drept, cu caneluri în spirală, cu copite și, uneori, cu o barbă de capră.
În Evul Mediu și în Renaștere, era descris în mod obișnuit ca fiind o creatură extrem de sălbatică din pădure, un simbol al purității și al grației, care putea fi capturat doar de o virgină.
În enciclopedii, cornul său era descris ca având puterea de a face potabilă apa otrăvită și de a vindeca bolile. În perioada medievală și renascentistă, colțul narvalului era vândut uneori ca un corn de unicorn.
Unii cercetători consideră că un unicorn de tip bovin ar fi fost reprezentat în sigiliile civilizației Indus Valley din epoca bronzului, interpretarea rămânând controversată.
O formă ecvestră a unicornului a fost menționată de grecii antici în relatările de istorie naturală ale diferiților scriitori, printre care Ctesias, Strabon, Pliniu cel Tânăr, Aelian și Cosmas Indicopleustes. Biblia descrie, de asemenea, un animal, re’em, pe care unele traduceri îl traduc prin unicorn.
Unicornul continuă să ocupe un loc în cultura populară. El este adesea folosit ca un simbol al fanteziei sau al rarității.