Importanța lichidelor în dietă. Pe pagina sa de socializare, nutritionistul Mihaela Bilic a explicat ce rol important au lichidele.
„Între mese nu e voie să ronțăiți, însă de băut puteți bea. Când vorbim de lichide, ele au un alt tip de importanță pentru dietă. În primul rând, e vorba de apă, acel lichid incolor, inodor, insipid și transparent de care depinde viața noastră. Fără mâncare putem trăi câteva săptămâni, fără apă doar câteva zile.
Tot APĂ înseamnă și ceaiul sau cafeaua, băuturile răcoritoare fără zahăr (zero) și laptele (are 87% apă și toate mineralele de care are nevoie organismul). În schimb nu înseamnă APĂ sucurile de fructe (chiar și cele fără adaos de zahăr), băuturile energizante, băuturile răcoritoare, icetea-ul, alcoolul- fie că e vin, șampanie, bere sau tărie.
Vă recomand câteva variante de apă cu gust
Importanța lichidelor în dietă. Băute pe burtă goală, lichidele părăsesc stomacul aproape instantaneu, deci e puțin probabil să țînă de foame. Însă hidratează și ajută organismul să elimine toxinele. Dacă sunteți ca și mine și nu puteți bea apă că atare (chioară), vă recomand câteva variante de apă cu gust: infuzia de fructe uscate (e tot un ceai), apă cu felii de citrice sau băuturile cu îndulcitori – care au ca efect scăderea apetitului în general și a poftei de dulce în special”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Câteodată chiar ajută să mai uităm de mâncat
Cu privire la cafeaua simplă, conform nutriționistului, „crește viteza de golire a stomacului și e un digestiv. Atenție, n-ar fi de mirare să vi se facă foame dacă nu puneți 1-2 biscuiți lângă ea. Concluzia? Beți lichide fără calorii, câteodată chiar ajută să mai uităm de mâncat.”