Creșterea prețurilor materialelor de construcții ar putea avea un impact negativ direct asupra pieței de construcții și asupra proiectelor de infrastructură aflate în derulare, spun antreprenorii, care sunt puși în situația de a renegocia lucrări sau de alea opri.
Majorarea prețului la materialele de construcţii au un impact negativ asupra celor care au în lucru o casă. O proprietară spune că estimarea făcută de arhitect erau undeva la 60.000 de euro la final, dar nu crede că se vor mai încadra. Şi în cazul apartamentelor prețul unui metru pătrat construit a crescut cu 200 de euro.
Impact negativ asupra pieței de construcții. Prețurile au explodat!
Cătălin Golumbină, agent imobiliar, spune că „preţurile au fost stabilite la un moment dat, după care, din cauza creșterii materialelor de construcții, au ajuns la undeva 900 de euro metru pătrat construit.”
Dar cele mai afectate sunt investițiile publice, care riscă să se blocheze
Silviu Zaharia, reprezentantul constructorului: Investiţia iniţială a fost stabilită la 1.900.000 lei fără TVA şi acum, majorările astea, un 10%, 15% per total poate să fie, ceea ce este destul de mult. E vorba de bani europene și, prin urmare, singura înțelegere pe care o putem avea este doar aici, la primărie.
Marius Screciu, primar la Drobeta-Turnu Severin: O să încercăm și noi cu departamentul juridic, să vedem dacă aceste contracte pot fi adiționate, de unde luăm banii; să le adiţionăm, pentru că riscăm ca oamenii să se oprească din lucru.
Autoritățile locale așteaptă și de la Guvern soluții, pentru a evita blocarea lucrărilor publice, potrivit RRA.