Lifestyle

Idee pentru o petrecere de pomină. Tortul atomic, o „explozie” de gusturi fabuloase

Idee pentru o petrecere de pomină. Tortul atomic, o „explozie” de gusturi fabuloase

Iată o idee ușoară de decorare a torturilor pentru o petrecere de oameni de știință nebuni sau doar pentru distracție. Coaceți un tort atomic

Materiale pentru tort atomic

2 cutii de amestec de tort (catifeaua roșie arată fierbinte sau ai putea vopsi tortul alb cu coloranți alimentari)

3 recipiente de îngheț (sau faceți-vă propriul)

recuzită și decorațiuni (de exemplu, stropi de culoare foc, copaci falși)

2 cutii nedeschise de 15 oz care se vor stivui

2 cratițe rotunde pentru tort

1 bol rotund din sticlă sau metal (același diametru sau mai mic decât tigaile pentru tort)

Pregătiți tortul atomic

Utilizați unul dintre amestecurile de tort pentru a face un tort rotund obișnuit cu dublu strat. Pregătiți celălalt amestec de tort și coaceți-l în castron.

După ce prăjiturile s-au răcit, folosiți un cuțit pentru a tăia cercuri în prăjiturile rotunde, astfel încât să puteți seta o cutie în centrul tortului. Mănâncă sau aruncă bucățile de tort.

Setați o cutie în primul strat de tort. Înghețați partea superioară a acestui strat.

Setați celălalt strat deasupra primului strat. Cutia va fi și în centrul acestui tort. Terminați înghețarea tortului.

Răsturnați tortul bolului pe o farfurie de aceeași dimensiune ca și tortul. Înghețați acest tort.

Asamblați tortul atomic setând a doua cutie deasupra primei. Înghețați conservele. Așezați tortul cu bol pe cutii. Adăugați orice atingere finală.

O altă idee trăznită pentru un tort atomic „exploziv”

Chef Iulian Olaru susține că în interiorul tortului atomic este o pralină crocantă de napolitane cu ciocolată cu lapte, un piure de fructe de pădure și mousse de ciocolată, cu ciocolată 76% unt-cacao.

După ce se scoate din forma de silicon specială, tortul se ornează cu un spray care conține ciocolată cu unt de cacao comestibilă și zmeură dată prin pudră de argint.

Iulian Olaru a locuit 23 de ani în Italia. Povestea lui este demnă de un scenariu de film! A cumpărat o fabrică şi un restaurant, dar s-a angajat spălător de vase ca să devină mai apoi bucătar, potrivit greelane.com