Podurile sunt o necesitate. Unele sunt făcute în grabă și nu durează peste vreme, în timp ce altele ”trăiesc” veșnic. Și chiar dacă unele dintre ele sunt periculoase, existența lor este o realitate.
Care sunt cele mai periculoase poduri din lume. V-ați încumeta să le treceți? Foto
Deși multe poduri vechi au fost renovate, ați putea fi surprins să vedeți că unele dintre ele sunt încă în picioare și chiar folosite de turiști, pentru a trece dintr-o parte în alta a unui munte, de exemplu.
Pe de altă parte, unele dintre podurile mai moderne ating înălțimi uluitoare și nu sunt deloc recomandate celor slabi de inimă.
Ai vrea să traversezi aceste poduri care îți dau fiori pe șira spinării? Această întrebare au avut-o jurnaliștii din Statele Unite când au realizat un top al celor mai periculoase poduri din lume.
Podul suspendat Hussaini (Pakistan) – Podul suspendat Hussaini este considerat a fi cel mai periculos pod din lume. Nu trebuie să te uiți mult timp și cu atenție la această fotografie pentru a vedea de ce. Acest pod de frânghii traversează peste lacul Borit din Hunza Superioară. Podul este prost întreținut și se zguduie violent atunci când treceți peste el. Dacă faceți un pas greșit, veți sfârși prin a zbura în râul Hunza de jos. Cu toate acestea, drumeților curajoși le place.
Langkawi Sky Bridge (Malaezia) – Acest pod din Malaezia, cu un aspect curios, se află la 400 de metri deasupra solului și a fost închis de mai multe ori pentru întreținere. Redeschiderea sa a fost amânată de mai multe ori, dar acum este deschis pentru utilizare, deși nu mulți oameni doresc de fapt să îl traverseze. Închiderea podului timp de doi ani pentru că este considerat nesigur nu este un lucru bun pentru publicitate. În Langkawi a circulat un zvon care susținea că podul se poate prăbuși.
Podul Seven Mile (Florida) – Podul Seven Mile Bridge se întinde pe șapte mile. Acesta se găsește în Florida Keys și leagă Middle Keys de Little Duck Key, în Lower Keys. Când a fost construit, acesta era unul dintre cele mai lungi poduri din lume. A câștigat 8 premii, iar unul dintre acestea a fost Premiul excepțional pentru inovație în domeniul economiilor de costuri de la Administrația Federală a Autostrăzilor.
Podul de frânghii Carrick-a-Rede (Irlanda de Nord) – Acest pod lung de 66 de picioare poate părea puțin, dar puțini sunt cei care reușesc să ajungă până acolo și să se întoarcă. Podul se află la 30 de metri deasupra stâncilor accidentate și a apelor agitate. A devenit un fel de atracție turistică și chiar trebuie să plătești pentru a-l traversa.
Podul Deception Pass (Washington) – Podul Deception Pass arată destul de descurajant de la distanță, darămite de aproape. Podul se află la 180 de metri deasupra apei și leagă Whidbey Island și Fidalgo Island. În anii 1900, localnicii călătoreau peste apă cu ajutorul unui feribot. Își luau calul și căruciorul la bord și băteau un fierăstrău cu un băț de tobă până la sosirea feribotului. Acum, oamenii traversează folosind podul, deși, unii oameni ar prefera să își încerce norocul, mai bine, cu un feribot. Podul este o minune pitorească, dar nu pare atât de robust.
Podul nemuritorilor (China) – Podul Nemuritorilor leagă lanțurile muntoase Huangshan din sudul provinciei Anhui din estul Chinei. Podul care induce vertijul este terifiant de traversat, dar priveliștile sunt cu siguranță răsplătite, iar fotografiile sunt și ele destul de speciale. Mai există un alt pod pe versantul muntelui, format din doar câteva scânduri.
Podul suspendat din Ghasa (Nepal) – Acest pod care îți taie respirația, poate părea terifiant, dar se întâmplă să fie și una dintre principalele surse de transport pentru localnicii din sat. Are un scop important: podul a fost construit pentru a transporta oameni și vite; ciobanii și animalele se deplasează liber, zilnic, pe el. Podul este extrem de îngust și se întinde la înălțime deasupra unei văi de râu. Cam dificil cu acest pod deoarece aici sunt și rafalele de vânt, care apar cu regularitate în zonă.
Podul Storseisundet (Norvegia) – Podul Storseisundet este unul dintre cele mai cunoscute poduri și pe bună dreptate. Priveliștea din vârf este cu adevărat spectaculoasă și este unul dintre cele mai populare trasee turistice din țară. Deși priveliștea munților este incredibilă, traseul este și puțin descurajant. Podul este adesea descris ca fiind „Drumul spre nicăieri”, deoarece pare să se întindă în depărtare.
Podul Keshwa Chaca (Peru) – În timp ce majoritatea podurilor sunt realizate din lemn sau oțel, podul Keshwa Chaca este realizat din iarbă împletită. Dacă vă faceți griji că nu vă va susține greutatea, nu vă temeți. Podul a rezistat timp de 500 de ani. Inițial, incașii au fost cei care au construit podul și a fost nevoie de o echipă mare. Femeile împleteau frânghii mici și subțiri, pe care bărbații le foloseau apoi pentru a împleti cabluri mari de susținere. Rezultatul este acest pod uimitor, care demonstrează talentul incașilor, dar și metodele lor de construcție unicat.
Podul Eshima Ohashi (Japonia) – Acest pod ne dă vibrații majore din Inception. Nu suntem arhitecți, dar acest pod pare să încalce regulile fizicii. Podul are o înălțime de 144 de metri și o pantă de 6,1%. Construcția podului a durat șapte ani și este cel mai mare pod cu structură rigidă din Japonia și al treilea ca mărime din lume. Cum reușesc mașinile să coboare pe o pantă atât de abruptă este dovada că fizica este magică.
Podul Trift (Elveția) – Acest pod este absolut uimitor. Podul este suspendat la 558 de metri deasupra ghețarilor din Elveția și la 328 de metri deasupra nivelului mării. Puteți accesa podul din orașul Gadmen din Alpii elvețieni. Podul există din 2004, dar s-a confruntat cu dificultăți de-a lungul anilor din cauza condițiilor de vânt din Elveția. În 2009, podul a fost făcut mai sigur prin adăugarea de cabluri de stabilizare.
Podul suspendat Longjiang (China)- Podul suspendat Longiang, mai cunoscut sub numele de Podul râului Long, se află la periferia orașului Baoshan, Yunnan, China. Acesta face legătura între orașele Baoshan și Tengchong. Podul Long River Bridge este cel mai înalt și cel mai înalt pod suspendat din întreaga Asie. Nu este pentru cei slabi de inimă.
Podul U Bein (Myanmar) – Acest pod are aspectul unui pod aflat în renovare, dar de fapt arată așa tot timpul anului. Podul traversează lacul Taungthaman din Myanmar și are o lungime de 1,2 km. Construit în 1850, podul U Bein este considerat cel mai vechi pod din lemn de tec din lume.
Și exemplele continuă cu multe alte poduri din Germania, Anglia, Mexic, India ș.a.
Foto: wikipedia