International

Haos în cel mai mare aeroport din Israel. O familie de americani a vrut să pună în bagaj un obuz de artilerie neexplodat

obuz

Potrivit informațiilor BBC, familia s-a prezentat la poarta de securitate cu un obuz neexplodat de artilerie, iar în scurt timp tot aeroportul a fost cuprins de panică. Se pare că ei luaseră obuzul în timpul unei vizite în zona Înălțimile Golan, unde s-au desfășurat lupte între Israel și Siria în timpul Războiului de Șase Zile.

Haos în cel mai mare aeroport din Israel. O familie de americani a vrut să pună în bagaj un obuz de artilerie neexplodat

Aeroportul Ben Gurion din Israel, cel mai mare din țară, a fost cuprins de panică după ce o familie de americani s-a prezentat la controlul de securitate, moment în care au scos din rucsac un obuz și au întrebat un agent de securitate dacă îl pot pune în bagaj.

Agentul a ordonat imediat eliberarea zonei, însă un alt pasager a auzit greșit ordinul și a început să strige „atac terorist”, declanșând panică în rândul celorlalți pasageri.

Americanii au primit permisiunea să se îmbarce la bordul unui avion după ce au fost interogați de forțele de securitate și apoi eliberați.

În haosul creat, un bărbat de 32 de ani s-a rănit în timp ce fugea și a fost transportat la spital.

„Am stat o oră la coadă ca să ajung la ghișeul de check-in, iar deodată oamenii au început să fugă și să-și abandoneze bagajele”, a declarat el pentru YNet. „Exista teama că cineva trage, am înțeles că trebuie să scap, am fugit către ghiseul de check-in și m-am împiedicat de banda pentru bagaje”.

Aeroportul Ben Gurion are unul dintre cele mai înalte niveluri de securitate din lume. Pasagerii și mașinile trec prin controale de securitate înainte să ajungă la terminal și zona de check-in.

Imaginile publicate de televiziunea israeliană de stat arată zeci de oameni țipând și fugind din zona de check-in, în timp ce alții încearcă să se adăpostească sau se întind pe jos.

Israelul a obținut controlul asupra zonei Înălțimile Golan (Platoul Golan) de la Siria, în timpul Războiului de Șase Zile, desfășurat în 1967. Multe rămăsițe ale conflictului încă pot fi găsite în zonă.