Gustare deliciasă de toamnă: Focacia cu dovleac. Un ingredient secret le face irezistibile
Când vine vorba de gătit, dovlecii sunt foarte versatili în utilizarea lor. Cele mai multe părți ale dovleacului sunt comestibile, inclusiv pulpa cărnoasă, semințele, frunzele și chiar florile.
Într-o cantitate de 100 de grame, dovleacul crud conține doar 26 kilocalorii de energie alimentară și este o sursă excelentă de provitamina A beta-caroten și vitamina A. Vitamina C este prezentă în conținut moderat. Dovleacul conține 92% apă, 6,5% carbohidrați , 0,1% grăsimi și 1% proteine.
Așadar dovleacul este o legumă fantastică pe care natura ne-o oferătoamna. În plus, dovleacul poate fi folosit în zeci de rețete: și dulci, și sărate, iar astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de focaccia din dovleac.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 600 grame de dovleac, curățat,
- 440 ml de apă,
- 670 grame de făină integrală,
- 4 game de drojdie uscată,
- 40 ml de ulei de măsline virgin,
- rozmarin și sare după gust.
Mod de preparare focacia cu dovleac:
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade și tapetați o tavă de copt cu hârtie specială. Acum ocupați-vă de dovleac. Curățați dovleacul de coajă și semințe și tăiați-l în bucăți mici. Puneți feliile de dovleac în cuptor timp de o jumătate de oră, fără a adăuga condimente. Trebuie doar să se înmoaie.
- Scoateți dovleacul din cuptor și zdrobiți-l cu o furculiță cât este fierbinte, apoi lăsați-l să se răcească complet. Între timp, turnați apa într-un bol, adăugați zahărul și drojdia, amestecați și lăsați amestecul aproximativ zece minute. Se adaugă apoi făina și se lasă să se absoarbă. Ulterior se toarnă uleiul și se potrivește de sare.
- Amestecați compoziția cu o lingură de lemn, iar la final adăugați piureul de dovleac. Amestecă din nou. Aluatul va părea foarte lichid, dar nu adăugați mai multă făină, deoarece aluatul trebuie sp fie exact așa. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l să crească timp de 4 ore, potrivit stiridiaspora.ro.
- După acest timp, ungeți cu puțin ulei o tavă mare și încăpătoare. Luați compoziția și amestecați-o din nou, apoi transferați-o în tigaie. Distribuiți aluatul cu grijă, apoi lăsați-l să mai crească încă o oră. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Presărați deasupra aluatului sare și rozmarin. Focaccia se coace timp de 20 minute. Poftă bună!