Oamenii de știință au descoperit câteva găuri misterioase, inexplicabile, la 2,7 mile adâncime, pe fundul Oceanul Atlantic.
Gropi misterioase descoperite pe fundul Atlanticului. Cercetătorii nu au o explicație. La cine au apelat pentru a afla misterul
Cercetătorii le-au cerut utilizatorilor Facebook să-i ajute să identifice adânciturile unice care formează o linie dreaptă.
Astfel, oamenii de știință au scris pe pagina de Facebook a Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere (NOAA) : „Bine, prieteni de pe Facebook, este timpul să scoatem pălăriile de oameni de știință”.
Chiar și cercetătorii, uneori, nu își explică anumite fenomene
„În scufundarea de sâmbătă am observat câteva dintre aceste găuri în sediment. Au fost raportate anterior în regiune, însă originea lor rămâne un mister. Deși par a fi făcute de oameni, grămezile mici de sedimente din jurul lor le fac să pară că ar fi fost săpate de… ceva. Care este ipoteza voastră?”
FOTO: dailymail.co.uk
La întrebarea oamenilor de știință, „Care este ipoteza voastră?” , peste 60 de utilizatori Facebook au comentat și au oferit o gamă de teorii diferite pentru ceea ce ar fi putut face adânciturile proeminente, cu aspect destul de uniform, de pe fundul oceanului.
Ce explicații au dat utilizatorii Facebook
Utilizatorii au spus că găurile ar putea fi de la un rover mecanic, un crab, extratereștri sau pur și simplu un rezultat natural al sedimentelor și apei care se deplasează prin fundul mării:
- „Mă întreb dacă vreo companie poate efectua probe de fundul mării”, a scris un utilizator. — Asta ar putea explica liniile drepte și distanța dintre găuri. Mai ales dacă ai mai văzut alții în regiune. Singurul lucru este că totul în jurul lui nu pare să fi fost deranjat”.
- “Resurse! Apa dulce dintr-o sursă terestră, care clocotește? Ca și cum ar fi o stâncă dedesubt care permite apei curgătoare să pătrundă în acel mod linear”, a comentat un al alt utilizator.
- „Un tip de crab poate”
- “Nu spun că au fost extratereștrii… dar au fost extratereștrii”, a fost comentariul, oarecum glumeț, al unui alt utilizator…
- „Mi se pare că sedimentul cade prin el sau că apa curge dintr-o crăpătură dintr-un raft geologic sau pe acoperișul unei peșteri. Bănuiesc că fie coralul antic, fie o structură de rocă sedimentară de dedesubt are un gol pentru care materialul este spălat mai departe. Aș începe să văd dacă există peșteri sau deformații în fundul mării„.
Câteva informații despre lanțul Mid-Atlantic
Lanțul Mid-Atlantic se întinde pe lungimea nord-sud a Oceanului Atlantic și se întinde pe 10.000 de mile, făcându-l cel mai lung lanț muntos din lume și una dintre cele mai impresionante caracteristici geologice ale Pământului. Pentru că cea mai mare parte se află sub apă, lanțul muntos rămâne în mare parte neexplorat, potrivit dailymail.co.uk.
De asemenea, acesta este locul cu cutremure frecvente și găzduiește gurile hidrotermale care se pot forma acolo unde magma furnizează căldură pe măsură ce se ridică pe fundul mării.