Gogoși pufoase cu un gust desăvârșit! Sunt exact așa cum le făcea bunica în copilărie. Când vorbim despre mâncare, probabil că unele dintre cele mai apreciate preparate sunt dulciurile. Prin urmare, vă prezentăm una dintre cele mai ușoare și populară rețetă de dulce.
Desertul clasic de pe vremea bunicilor, gogoşile reprezintă şi astăzi o bună opţiune atunci când avem poftă de ceva dulce.
Un desert minunat, după cum scrie voceatransilvaniei.ro, care oferă şi o variantă de gogoşi, pe care le puteţi transforma, dacă doriţi, în gogosi umplute cu crema preferată.
Gogoși
Ingrediente: 500 g făînă, 2 gălbenușuri, 350 ml lapte, 2 pliculețe zahăr vanilat, un praf de sare, coajă de lămâie, 1 lingură zahăr, 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată, 10 g zahăr pudra vanilat, ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se amestecă drojdia cu lingura de zahăr și cu laptele călduț și se lasă un pic, până face spumă. Apoi se bate bine cu gălbenușurile și cu 300 g făînă cu un mixer. Se adaugă sarea, zahărul vanilat, coajă de lămâie (la care nu fac economie) și restul de făină. Se frământă să fie un aluat elastic și molcuț. Se lasă la dospit 30 min.
După ce a dospit, aluatul pentru gogoși pufoase se întinde pe un blat cu făînă de grosime de un deget subțire. Se decupează rondele cu o formă specială sau un pahar cu marginile subțiri. Ale mele au fost de cca. 6 cm diametru.
Aluatul pentru gogoși pufoase se mai lasă pe tavă la dospit 10 min.
Se încinge bine uleiul și se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se da pe mic. Se întorc cu 2 furculițe și pe partea cealaltă și când devin aurii se scot pe șervețele absorbante, se scutură ușor și se pun într-un bol și se presară cu zahăr pudra vanilat cât sunt încă fierbinți. Gogoșile se servesc cu gem sau simple, pudrate cu zahăr.
