Marea problemă a României o constituie numărul scăzut al persoanelor cu educație superioară este de părere avocatul Gheorghe Piperea care a comentat primele rezultate provizorii ale Recensământului 2022, recent date publicității de către INS.
Gheorghe Piperea, concluzie dură după aflarea rezultatelor de la Recensământ: Lipsește educația! A identificat și o veste bună
„Întrerupem acest program de voie cu o mică știre extrasă din publicarea rezultatelor (parțiale) ale eșuatului referendum* din 2022. Cică suntem 19 milioane, rezidenți. În 10 ani am scăzut demografic cu 1,1 milioane. Să vedem acum reflecția acestei cifre în datele de la Autoritatea Electorală Permanentă și de la MS.
Au studii medii 43,5% dintre cetățenii români și 16% studii superioare. Restul au studii oprite la nivel gimnazial sau primar ori sunt analfabeți. De aici rezultă toate problemele României, actuale și pe termen mediu. Un președinte real și o clasă politică rațională ar trebui ca, 50 de ani de acum încolo, să aloce 10% din PIB educației și cercetării. Ăsta ar trebui să fie proiectul nostru de țară.
În ceea ce privește veștile bune, cea mai importantă ar fi că 99,1% dintre români se declară religioși.
„Cifra aceasta este cea mai șocantă: 0,9% dintre cetățenii români sunt atei, agnostici sau fără religie. Țineți-vă bine: 99,1% sunt, mai mult sau mai puțin, religioși. Dintre cei care au răspuns întrebării (16,5 mil), mai mult de 85% sunt ortodocși. Asta este singura veste bună de la INS – mult timp de acum încolo, progresismul neo-marxist nu are șanse pe aici.
*Reamintesc că peste 3 milioane oameni au rămas ne-recenzați, datele despre ei fiind estimate de INS, deci ne-fezabile”, a notat Piperea pe Facebook.
Recensământ 2022. România are 19.053.815 locuitori. Țara noastră a pierdut peste un milion de locuitori față de acum 10 ani
Populația României este de 19.053.815 persoane, potrivit datelor provizorii ale recensământului din acest an, publicate vineri de Institutul Național de Statistică. Peste jumătate din populație, 52,2%, trăiește la oraș.
De asemenea, datele INS arată că procesul de îmbătrânire a populației s-a adâncit, comparativ recensământul din 2011.
Față de populația rezidentă înregistrată la recensământul precedent (2011), România a pierdut 1,1 milioane locuitori (1.067,8 mii persoane), arată INS. Din 42 de județe (inclusiv municipiul București), 39 au pierdut din numărul de locuitori. Excepțiile le constituie județul Ilfov, care a câștigat 153,9 mii persoane, dar și județele Bistrița-Năsăud și Suceava, care au câștigat 9,8, respectiv 7,7 mii locuitori.