International

Georgia refuză să furnizeze asistență militară Ucrainei

Georgia refuză să furnizeze asistență militară Ucrainei
agenda.ge

Nu va lua partea în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Este vorba despre statul georgian european care refuză categoric să furnizeze asistență militată Ucrainei.

Georgia refuză să furnizeze asistență militară Ucrainei

Mamuka Mdinaradze, președintele partidului parlamentar de guvernământ Visul Georgian, a comentat declarația lui Andrei Kasyanov, însărcinatul cu afaceri pentru Ucraina la Tbilisi. Potrivit lui Mdinaradze, Kievul caută să se asigure că „Georgia ia partea unei tabere în război”.

Kasyanov a declarat anterior că, în ciuda numeroaselor solicitări de furnizare de arme și muniții Ucrainei, nu s-a primit niciun răspuns din partea guvernului georgian.

”Kasyanov a vorbit despre multe subiecte, totul a fost secundar și, sincer, a avut ca scop să dăuneze guvernului Georgiei Ei vor, și Kasyanov a spus direct acest lucru, ca Georgia să fie parte la un conflict militar sau la război. Nu este în interesul Georgiei să devină parte la războiul de ocupație al Rusiei, noi vom menține pacea”, a declarat Mdinaradze.

El a ținut să sublinieze:

„Când un reprezentant al unei țări spune că Georgia ar trebui să furnizeze arme și echipamente militare Ucrainei, este evident că, în mod obiectiv, nu are așteptări speciale în ceea ce privește furnizarea de arme speciale sau echipamente militare din partea Georgiei”.

„Mesajul pe care această persoană l-a exprimat este că Georgia ar trebui să fie înregistrată ca parte la un conflict armat militar, restul a fost reprezentat de mici mesaje defăimătoare”, a mai spus Mdinaradze.

În același timp, el a menționat că Georgia oferă Ucrainei  doar „asistență politică și umanitară necondiționată, dincolo de sfera și limitele capacităților sale”, dar nu poate și nu va oferi asistență militară, după cum relatează apsny.ge.

Cu puțin timp în urmă, NATO a promis Georgiei că, la fel ca și Ucraina, se va alătura alianței celor 30 de națiuni într-o zi, dar trupele ruse au intrat în Georgia după ce acest angajament a fost făcut acum 14 ani. Totodată, o regiune georgiană separatistă a amenințat anul acesta că va organiza un referendum pentru aderarea la Rusia, potrivit media, ceea ce ar reprezenta un real pericol european, suplimentar.