Lifestyle

Gem de PRUNE, un desert rafinat și parfumat. Uite cea mai bună rețetă

Gem de PRUNE, un desert rafinat și parfumat. Uite cea mai bună rețetă

Gemul de prune este un desert rafinat și parfumat. Pentru mulți, dulceaţa de prune ne aduce invariabil aminte de gustul copilăriei. Românii îl consumă frecvent, însă nu știu cât este de benific pentru organism.

Ingrediente negesare pentru gem de prune:

  • 2 kg prune bine coapte
  • 800 g zahăr
  • zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)

Cum se prepară cel mai gustos gem de prune:

Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară deasupra zahărul împreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă folosind o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insistând mai mult pe fundul vasului.

Gem de PRUNE, un desert rafinat și parfumat. Uite cea mai bună rețetă

Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Poți face testul într-o farfurie: dacă gemul se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert. Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic şi se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit şi apoi pot fi aşezate în cămară.

Fructul care te scapa de problemele digestive

Beneficiile magiunului de prune pentru organism

Prunele au calităţi deosebite cunoscute din vremuri străvechi. Conservat sub formă de magiun, prunele oferă beneficii organismului. Se spune că magiunul este foarte bogat în antioxidanţi.

De asemenea, pentru că este foarte bogat în fibre, se spune că poate stimula digestia şi îi ajută pe cei care suferă de constipaţie. Pe lista de beneficii ale magiunului de prune pentru sănătate trebuie trecut şi faptul că aduce un aport însemnat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor şi seleniu. Consumul regulat protejează sistemul nervos şi cel muscular și întăreşte sistemul imunitar.

Pe lângă faptul că energizează, magiunul de prune ajută şi la detoxifierea organismului. Mai mult, ajută organismul să absoarbă calciul, magneziul, vitamina D şi menţine oasele sănătoase.

acţionează ca un calmant sui-generis al reactiilor alergice, care declanşează crizele de astm.

Prunele mai pot avea rol şi în reglarea hormonală la femei, care este legată de apariţia osteoporozei. Datorită acidului propanoic pe care îl conţin fibrele insolubile din prune, acestea ajută şi la scăderea colesterolului „rău“ din sânge, responsabil pentru unele afecţiuni ale inimii, potrivit Adevărul.