Actual

Geiger își dezvoltă departamentul de construcții la cheie. Ce planuri are grupul german

Geiger își dezvoltă departamentul de construcții la cheie. Ce planuri are grupul german

Cunoscută pentru construcția de drumuri și autostrăzi, Geiger a fost printre primele întreprinderi germane de construcții din România. În ultimii ani, compania și-a extins gama de servicii pe care le oferă pe piața locală. Divizia de construcții la cheie este cel mai nou departament.

Aceasta reprezintă acum 23% din operațiunile grupului în România. Cifra sa de afaceri în 2022 este de 16 milioane de euro. Cu 40% mai mult decât în 2021. Proiectele finalizate au o valoare de peste 40 de milioane de euro.

Departamentul de construcții la cheie

,,Deși departamentul nostru este cel mai tânăr din cadrul Geiger România, prin dezvoltarea rapidă, am reușit să influențăm și creșterea întregii organizații. Pentru următorii ani, ne propunem să ne consolidăm cifra de afaceri, poziția în piață și să atragem oameni pasionați de domeniul construcțiilor, care să crească odată cu compania. De asemenea, ne dorim să extindem zonele pe care le acoperim. Dacă până în prezent am construit în Sibiu, Mureș și București, în perioada următoare vrem să ne extindem în zona Brașov și urmărim proiectele care apar în acesta regiune”, declară Alexandru Radu, directorul Geiger Proiecte Construcții.

Portofoliul companiei include proiecte industriale, clădiri de birouri, reabilitări și modernizări de clădiri istorice sau din centre istorice, extinderi și reabilitări de școli, parcări publice sau private. Serviciile oferite includ proiectarea, autorizarea, construirea și recepția lucrărilor de construcții, iar clienții provin din  mediul privat, în procent de 70% și 30% din mediul public.

Hub-ul central Rehau

Geiger a finalizat hub-ul central Rehau din Sibiu, în doar opt luni. Compania de construcții la cheie a grupului Geiger a implementat proiecte cu o valoare totală de peste 40 milioane euro, în ultimii ani. Pentru clienți atât din mediul privat, cât și publici, firme românești, dar și străine.

Cel mai recent proiect finalizat este construcția hub-ului central Rehau din Sibiu, cu o suprafață de 52.900 metri pătrați, care asigură facilități de depozitare pentru toate cele trei divizii ale Rehau Industries prezente în România. Lucrările au fost finalizate în doar opt luni, iar costul acestora a fost de 5,7 milioane de euro. Pentru finalul anului 2023, sunt în curs de finalizare și recepție lucrări la o hală de producție și depozitare în orașul Agnita, cu suprafața de 10.000 mp, și o clădire de birouri cu atelier de reparații auto, în București, ambele pentru clienți privați germani.

Tot în Sibiu, compania Geiger Proiecte Construcții a fost aleasă responsabilă de extinderea școlii Nicolae Iorga cu un corp nou de clădire, cu parter și două etaje, în suprafață de peste 2.400 mp, și o sală de sport de 1.000 mp. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 3,5 milioane de euro și execuția a fost finalizata in 12 luni.

Cerere crescută pentru construcții verzi 

În contextul economic actual, economia circulară devine un element central, asupra căruia Geiger România își concentrează eforturile. Compania a adoptat conceptul de construcții circulare și folosește materiale de construcții care pot fi reciclate și reutilizate. De asemenea, implementează tehnologii sustenabile pentru obținerea de resurse într-un mod cât mai eco-friendly posibil. Sunt proiecte importante unde au fost implementate atât panouri fotovoltaice, cât și pompe de căldură sau recuperatoare de căldură.

Geiger România

Geiger România este prezentă pe piața locală încă de la începutul anilor ’90, fiind una din primele firme de construcții germane din România. Compania deține cinci sucursale în Mureș, Sibiu, Iași, Brașov și București și are peste 650 de angajați. Cifra de afaceri consolidată a grupului de firme din România a fost de 70 milioane euro ȋn 2022, ȋn creștere față de anul precedent.