Lifestyle

Gabriela Cristea, mesaj emoționant după dezvăluirile despre boala de care suferă

Gabriela Cristea, mesaj emoționant după dezvăluirile despre boala de care suferă

Celebra vedetă de televiziune, Gabriela Cristea, a dezvăluit într-o emisiune TV despre boala de care suferă.

Din primele informații oferite, vedeta vine cu informații în lumina unor dezvăluiri recente legate de problemele de sănătate cu care se confruntă și care, din păcate, o au milioane de români, chiar dacă nu au diagnosticat-o corect: paradontoză.

„Sunt în revizie tehnică. Încep să mă tunez, să mă reconfigurez. Am fost la dentist să îmi refacă toată dantura, că mi-au scris oamenii pe Instagram că am dinții strâmbi. Și eu le-am zis că sunt naturali, așa m-a înzestrat natura. Mă duc pentru că după 4 ani am ajuns în sfârșit la dentist și m-am trezit că am parodontoză. Fără să am niciun simptom, dar mă rezolv”, a spus Gabriela Cristea la o emisiune TV.

Dr. Andi Drăguș, medic specialist în implantologie, periodontologie, sistem cranio-mandibular și estetică dentară, a explicat pentru doctorulzilei.ro care sunt factorii care influențează apariția parodontozei și cum o putem ține sub control cu cea mai nouă tehnică de tratament.

Gabriela Cristea, mesaj emoționant după dezvăluirile despre boala de care suferă

„Aproximativ 10% dintre pacienți vin la cabinet din cauza dinților lipsă și, ce este mai grav, 20% dintre problemele dentare sunt provocate de parodontopație, cunoscută drept parodontoză. În ultima perioadă, în România, tot mai mulți pacienți se confruntă cu o formă foarte agresivă a acestei boli, însă și mai grav este că o întâlnim și la tinerii de 20 de ani. În plus, apariția acestei afecțiuni a suportului dento-alveolar a devenit cu mult mai mare la noi decât în majoritatea țărilor europene, iar acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de educație privind igiena orală, românii clasându-se pe ultimele locuri la nivel european în ceea ce privește consumul de pastă de dinți, folosind 1,64 tuburi de pastă de dinți pe an.

În cadrul clinicii utilizăm cu succes tehnici moderne de regenerare tisulară ghidată, mai exact o intervenţie chirurgicală ce are drept scop înlocuirea ţesuturilor pierdute (moi sau dure) cu materiale biocompatibile, care să completeze deficitul osos şi să stimuleze refacerea țesuturilor”, a afirmat medicul.