Lifestyle

Fusecuri pentru Revelion. Rețetă simplă și rapidă. Nu se întăresc

Fusecuri pentru Revelion. Rețetă simplă și rapidă. Nu se întăresc

În principiu, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice Sărbătorilor de iarnă indiferent de zonă: preparate de casă din carne de porc, pește, vițel și  pasăre.

Pe lângă tradiționalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, putem avea la desert pentru masa de Revelion și preparate puțin mai sofisticate

Ți-am pregătit o rețetă super rapidă de fursecuri ce rămân fragede indiferent în ce condiții le păstrezi, chiar și după câteva zile.

Ingrediente:

150 gr unt

250 gr făină

150 gr zahăr pudră

1 ou

1 linguriță praf copt

esență vanilie

Mod de preparare:

  1. Untul moale (la temperatura camerei) se bate cu zahărul pudră până devine cremos.
  2. Se adaugă oul și se mixează până compoziția devine omogenă.

    3. Ulterior, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine pentru omogenizare.

  3. Se acoperă bolul cu aluat cu folie și se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Dacă vă grăbiți, îl puteți pune la congelator timp de 10 minute.

    5. După ce a stat la rece, aluatul se pune pe o suprafață pe care se pune făină înainte și se frământă bine până se obține o bilă de aluat compactă. Puteți să mai adăugați făină, până aluatul devine ca plastelină.

  4. Se întinde o foaie, nu foarte groasă, și se începe decuparea cu diverse forme.
  5. Se așează în tavă și se pun la cuptorul preîncălzit. Se lasă în cuptor timp de 10 – 15 minute, până se rumenesc pe fund.

    După ce le scoateți din cuptor, le puteți decora cu creioane speciale alimentare, cu glazură făcută în casă sau se pot mânca goale.