În principiu, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice Sărbătorilor de iarnă indiferent de zonă: preparate de casă din carne de porc, pește, vițel și pasăre.
Pe lângă tradiționalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, putem avea la desert pentru masa de Revelion și preparate puțin mai sofisticate
Ți-am pregătit o rețetă super rapidă de fursecuri ce rămân fragede indiferent în ce condiții le păstrezi, chiar și după câteva zile.
Ingrediente:
150 gr unt
250 gr făină
150 gr zahăr pudră
1 ou
1 linguriță praf copt
esență vanilie
Mod de preparare:
- Untul moale (la temperatura camerei) se bate cu zahărul pudră până devine cremos.
- Se adaugă oul și se mixează până compoziția devine omogenă.
3. Ulterior, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine pentru omogenizare.
- Se acoperă bolul cu aluat cu folie și se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Dacă vă grăbiți, îl puteți pune la congelator timp de 10 minute.
5. După ce a stat la rece, aluatul se pune pe o suprafață pe care se pune făină înainte și se frământă bine până se obține o bilă de aluat compactă. Puteți să mai adăugați făină, până aluatul devine ca plastelină.
- Se întinde o foaie, nu foarte groasă, și se începe decuparea cu diverse forme.
- Se așează în tavă și se pun la cuptorul preîncălzit. Se lasă în cuptor timp de 10 – 15 minute, până se rumenesc pe fund.
După ce le scoateți din cuptor, le puteți decora cu creioane speciale alimentare, cu glazură făcută în casă sau se pot mânca goale.