Fumatul, viciul secolului. Fumatul este un obicei care afectează majoritatea populației. Acesta este foarte răspândit, iar țigările reprezintă o parte din viața oamenilor. Fumatul poate avea efecte foarte distructive la nivelul sănătății. Există multe efecte pe termen lung de care fumătorii nu sunt conștienți.
Acest viciu este foarte comun în rândul tinerilor. Aceștia sunt stresați, așa că apelează la nicotină pentru a se relaxa. Dar, sănătatea este extrem de afectată pe termen lung. La fiecare fum de țigară, vasele de sânge se strâng. Astfel, acestea nu permit sistemului imunitar să lupte, iar bolile au un prilej de a se dezvolta.
Fumatul, viciul secolului
Fumatul poate avea efecte distrugătoare la nivelul organismului. Dar, majoritatea fumătorilor nu sunt conștienți în totalitate de acest lucru. Acest obicei este asociat cu factorul social și cu nevoia de relaxare. Mulți oameni fumează cel mai mult atunci când se simt stresați. Dar, și când sunt fericiți.
Multe persoane sunt mai tentate să fumeze atunci când sunt înconjurați de prieteni care au același viciu. În cadrul unor petreceri sau a unor ieșiri în oraș, fumatul unei țigări a devenit un reflex.
Repercusiuni ale fumatului
Fumul de țigară dăunează. Asta auzim peste tot și acest lucru este chiar enunțat pe pachetele de țigări. Dar, oamenii nu văd aceste efecte decât atunci când este prea târziu. În timp ce fumezi o țigară, vasele de sânge se strâng. Astfel, sistemul imunitar nu mai poate funcționa.
Fumatul, viciul secolului. Cu fiecare țigară fumată, în corpul tău ajunge nicotina. Care îngustează vasele și crește tensiunea arterială. Astfel, fumătorii se pot confrunta cu hipertensiune. „Ai inhalat din țigara, s-au strâns vasele de sânge, a crescut presiunea în ele și, cu fiecare fum de țigară, apare riscul să pocnească un vas. Este fără niciun fel de exagerare. La fiecare fum pe care omul îl inhalează din țigară.” a explicat Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog. Nicotina produce o stare de bine în creier. Motiv pentru care, fumătorii nu pot simți tensiunea arterială care crește semnificativ.
Pierderea dinților
Probleme de sănătate pot afecta mai tare fumătorii. Vasele mici de sânge din cavitatea bucală sunt afectate de fumul de țigară. Acestea se îngustează. Astfel, sistemul de apărare al organismului la nivelul gurii este distrus. Diferite bacterii se pot dezvolta din cauza conținutului crescut de dioxid de carbon al fumului.
De îndată ce bacteriile ating dinții, încep să interacționeze chimic. Ele creează o placă bacteriană cunoscută sub numele de biofilm. Aceasta vizează toate țesuturile dentare. Oamenii își pot pierde dinții în acest mod, din cauza fumatului.
Vizite mai dese la stomatolog
Fumatul, viciul secolului. În acest caz, dinții distruși de fumat te vor obliga să faci vizite mai dese la stomatolog. Scopul principal este acela de a repara problemele cauzate de fumul de țigară. Dar acest lucru poate costa timp și bani mulți.
„Avem două situații. O situație cu dinți mai mici – facem extracția și implantul în aceeași ședință. Uneori și coroană provizorie aplicată. La o situație în care dinții sunt mari sau au infecții așteptăm 2-3 luni până la inserarea implanturilor” a spus Anca Rusu, medic stomatolog, conform Pro TV .