Fructul de toamnă pe care e musai să-l consumi zilnic. Face minuni pentru organism! Studiile au arătat că nucile, în special cele cu coaja tare, sunt foarte hrănitoare și bune pentru sănătatea ta, în special pentru bunăstarea inimii.
Acum, noile cercetări axate pe nucile tari au descoperit că, printre acestea, nuca este un produs natural „aproape perfect” datorită nivelului ridicat de antioxidanți și proteine.
Pe lângă beneficiile lor nutriționale, aceste produse conțin niveluri ridicate de polifenoli, compuși chimici antioxidanți care ajută organismul să contracareze efectele moleculelor care provoacă oxidarea și deteriorează celulele.
Studiile anterioare sugerează că consumul regulat al acestor nuci poate reduce riscul de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și diabet de tip 2.
Mai mulți și mai mulți antioxidanți
Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Scranton, Pennsylvania (SUA), printre toate nucile cu coajă tare, nucile conțin o combinație de antioxidanți mai mari ca număr și calitate decât oricare dintre ele.
Studiul – care a fost prezentat la reuniunea anuală a American Chemical Society – a analizat nivelurile de nutrienți în nouă tipuri de fructe cu coajă tare: nuci, fistic, migdale, arahide (arahide), nuci de Brazilia, nuci de pin, caju (caju sau caju în diferite țări), macadamii și pecan.
Toate aceste produse sunt bogate în substanțe nutritive precum vitamina E, minerale și acizi grași mononesaturați și ploiunsaturați.
Oamenii de știință au descoperit că nuca conține mai mulți antioxidanți polifenolici decât orice alt fruct.
„Am constatat nucile sunt mai presus de arahide, migdale, fistic și alte fructe cu coajă tare”, spune dr. Joe Vinson, care a condus studiul.
„O mână de nuci conține aproape de două ori mai mulți antioxidanți decât o cantitate echivalentă dintr-o altă nucă cu coajă tare consumată în mod obișnuit.”
„Dar, din păcate, oamenii nu mănâncă suficiente nuci. Și acest studiu arată că mai mult din acest produs ar trebui consumat ca parte a unei diete sănătoase”, adaugă cercetătorul.
Dr. Vinson a descoperit că nucile nu numai că conțin mai mulți antioxidanți decât alte nuci, dar și antioxidanții pe care îi conțin sunt mult mai puternici.
De exemplu, polifenolii antioxidanți din nuci sunt de patru până la 15 ori mai puternici decât vitamina E, despre care se știe deja că este benefică, datorită efectelor sale antioxidante remarcabile.