Lifestyle

Fructele care scad tensiunea arterială. Detalii importante

Fructele care scad tensiunea arterială. Detalii importante

Fructele care scad tensiunea arterială. Ai tensiunea arterială prea mare? Mergeți la specialist și urmați tratamentul medicamentos prescris, însă puteți lua în calcul remedii naturale. O nutriționistă a oferit detalii importante despre fructele care scad tensiunea. 

Conform studiilor realizate de cercetători fructele care scad tensiunea arterială sunt: bananele, prunele uscate, căpșunele, portocalele, afinele, avocado, caisele și mai nou și coacăzele. Astăzi vom vorbi dspre coacăze.

Savanți de la Florida State University susțin că femeile care au mâncat coacăze timp de două luni au avut rezultate foarte bune. Mai exact acestea au făcut parte dintr-un studiu, iar concluziile au fost unele demne de luat în seamă. Ele au bifat un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale şi niveluri mai ridicate în ceea ce priveşte o substanţă care relaxează vasele de sânge.

Coacăzele pot îmbunătăţi starea de sănătate a vaselor sangvine

„Aceste fructe pot îmbunătăţi starea de sănătate a vaselor sangvine, reducând astfel în mod natural valorile tensiunii arteriale„, a transmis Sarah Johnson, cercetătoare în domeniul nutriţiei, conform CSID.ro.

Coacăze ajută la scăderea tensiunii, dar nu funcționează la fel pentru fiecare

Și alte studii anterioare acestuia au arătat că un consum regulat de coacăze ar putea conduce la scăderea tensiunii arteriale, se arată în în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

„Scăderea tensiunii în cazul grupului care a consumat coacăze este semnificativă atunci când este comparată cu efectele medicamentelor pentru hipertensiune şi ale altor intervenţii medicale, dar depinde şi de fiecare individ în parte”, a explicat dr. Johnson, care a întreprins studiul pe un grup de 48 de femei.

Pentru cei care adoră aceste fructe, mai jos găsiți și o prăjitură răsturnată cu coacăze

Ingrediente necesare pentru prăjitură

– pentru blat
3 ouă
100 grame de făină albă de grâu
75 grame de zahăr
o lingură cu ulei
o linguriță cu esență de vanilie
– pentru coacăze
200 grame de coacăze
3 linguri de zahăr
zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare 

  • Începem prin a aprinde cuptorul la 180 de grade și a pregăti o tavă de 23/24 cm, în care punem hârtie de copt.
  • Spălăm afinele, le curățăm de codițe și apoi punem cele 3 linguri de zahăr peste ele și le amestecăm.
  • Punem ouăle întregi în vasul mixerului, adăugăm un strop de sare și începem să le batem.
  • După aproximativ un minut adăugăm și zahărul și vanilia și continuam baterea până când acestea își triplează volumul și se albesc la culoare.
  • Dăm mixerul deoparte și începem să adăugăm treptat făina încorporând-o cu ajutorul unei palete sau a telului, cu mișcări ușoare, de jos în sus, așa cum vezi și în video de mai jos, potrivit lecturisiarome.ro.
  • La final adăugăm și uleiul și în încorporăm la fel, cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  • Înainte de a începe să adăugăm făina în blat punem coacăzele date prin zahăr într-o tavă pe care o dăm apoi în cuptorul încins pentru 10 minute.
  • După trecerea timpului scoatem tava și turnăm peste ea compoziția de blat făcută așa cum v-am explicat mai sus.
  • Nivelăm și apoi dăm iar tava șa cuptor pentru aproximativ 25 de minute (în funcție de cum coace cuptorul).
  • Facem testul cu scobitoarea și, dacă iese curată, scoatem tava cu prăjitura din cuptor și lăsăm la răcit, mai întâi cât să ne permită să scoatem prăjitura din tavă.
  • Desprindem hârtia de copt și răsturnăm prăjitura pe un grătar așa încât să avem afinele la suprafață.
  • Lăsăm la răcit și apoi tăiem cuburi de mărimea dorită, pudrăm cu zahăr și servim cu poftă