Fructe și legume pline de pesticide. Acestea sunt alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, însă, din păcate, multe dintre ele conțin multe pesticide.
Potrivit unei analize a EWG (Environmental Working Group), aproximativ 70% din fructele și legumele vândute în Statele Unite conțin reziduuri chimice.
Consumul unei cantități mari de pesticide duce la probleme respiratorii, tulburări de memorie, boli de piele, depresie, avorturi, defecte congenitale, cancer și boli neurologice, cum ar fi boala Parkinson.
Consumul de alimente ecologice aduce beneficii pentru sănătate
Consumul de alimente organice contribuie la reducerea expunerii la substanțe chimice. Acest lucru aduce beneficii pentru sănătate, conform studiilor EWG. În patru studii au descoperit că persoanele care au consumat fructe și legume organice au văzut o îmbunătățire a fertilității lor, au redus incidența limfomului non-Hodgkin au scăzut nivelul indicelui de masă corporală.
Pentru a ajuta oamenii să facă alegeri mai bune, EWG publică în fiecare an produse naturale cu cele mai mari și mai mici cantități de substanțe chimice.
Fructe și legume cu mai multe pesticide conform EWG
- Căpșune
- Spanac
- Kale
- Nectarine
- mere
- struguri
- piersici
- cireșe
- Pere
- Roșii
- Țelină
Potrivit rezultatelor studiului EWG, căpșunile, merele, cireșele, spanacul, nectarinele și varza au fost pozitive pentru două sau mai multe pesticide.
Fructe și legume cu mai puține pesticide
- Avocado
- Porumb dulce
- Ananas
- Ceapă
- Papaya
- Mazăre dulce (congelată)
- Vânătă
- Sparanghel
- Conopidă
- Pepene galben
- Brocoli
- Ciuperci
- Pepene verde
- kiwi
Conform rezultatelor studiului EWG, avocado și porumbul dulce au fost cele două alimente cu cele mai puține pesticide.